TEHNO SAVJETI

Živciraju vas YouTube Shorts? Evo kako ćete ih se riješiti

28.04.2024 u 16:41

Bionic
Reading

Ne postoji jednostavno rješenje kako trajno ukloniti kratke video zapise, ali to možete učiniti ako se malo potrudite

Sviđala vam se ili ne, YouTube se gotovo sigurno neće odreći značajke Shorts s kratkim video zapisima. Neki ih ljudi vole i rado gledaju.

Ako niste među njima i želite ukloniti tu značajku, evo što možete poduzeti.

YouTube ima opciju kako ih privremeno sakriti. Želite li ih trajno ukloniti, trebat će vam proširenja za web preglednik.

Kako sakriti Shorts u Chromeu?

Najbrže ćete ukloniti Shorts iz prikaza u web pregledniku Chrome ako kliknete X (Not interested) u gornjem desnom kutu u retku gdje se ti video zapisi nalaze.

To je privremeno rješenje - YouTube će nastaviti preporučivati Shortse nakon 30 dana. Također, to dugme funkcionira samo za Chrome na stolnom računalu, ali ne i na mobilnim aplikacijama za operativne sustave Android i iOS.

Čak i ako ih uklonite s početne stranice, Shorts će se pojavljivati na bočnoj traci doka gledate određeni videozapis.

Kako ukloniti Shorts u mobilnim aplikacijama?

Nije moguće ukloniti sve Shortse u aplikacijama za Android i iOS, ali možete istrenirati algoritam kako bi prestao prikazivati određene Shortse odabirom izbornika s tri okomite poredane točke na svakom Shortsu i odabirom Not interested u izborniku.

Kucnite Report i Send feedback ako ste naletjeli na Shorts kojeg smatrate neukusnim.

Blokirajte Shorts proširenjima za web preglednike

ShortsBlocker (Chrome i Firefox)

Ovo proširenje skriva Shortse u potpunosti. To uključuje početnu stranicu, pretplate, rezultate pretraživanja, navigacijski stupac s lijeve strane i stupac s preporukama videozapisa s desne strane.

Unhook (Chrome, Firefox i Edge)

Ovo proširenje daje vam veću kontrolu nad onim što želite sakriti na početnoj stranici YouTubea. Postavka uključuje opciju skrivanja Shortsa, kao i povezanih videozapisa, komentara, preporuka na početnoj stranici, kartica u trendu...

YouTube Shorts Blocker (Chrome)

Uklanja Shorts iz prikaza, no također daje mogućnost prilagođenog blokiranja sadržaja s kanala koje ne želite na svom feedu. Možete odabrati automatsko pretvaranje kratkih videozapisa u uobičajeni format ako želite gledati određene kratke videozapise s nekih kanala.

BlockYT for Safari

Blokira kratke videozapise, komentare i preporuke. Također radi u pregledniku Safari na uređajima iPhone i iPad.

Kao i inače, proširenja za web preglednike koristite ih s oprezom i budite svjesni bugova i ispravaka bugova, piše Life Hacker.