UZORCI NA ANALIZI

Capak: Svi mogu konzumirati vodu za piće iz vodovodne mreže

07.11.2023 u 22:28

Bionic
Reading

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) analizira uzorke bezalkoholnog pića iz Rijeke koje im je u poslijepodnevnim satima dostavila Sanitarna inspekcija

Riječ je o "dva kompozitna uzorka koji se sastoje od 16 bočica, ukupno 8 litara tekućine", potvrdio je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak, koji je zajedno s ministrom zdravstva Vilijem Berošem večeras stigao u KBC Rebro gdje su tijekom dana primljena na obradu dva pacijenta nakon konzumiranja bezalkoholnih pića.

"Riječ je vjerojatno o nekim korozivnim sredstvima i tu je najbitnije da vidimo postoje li neki strani elementi u tom piću, jer piće samo po sebi i sav sadržaj koji je unutra ne mogu takve ozljede uzrokovati", naglasio je Capak.

Izvor: Pixsell / Autor: SANJIN STRUKIC/PIXSELL

Rezultati analize bit će poznati sutra, o čemu će biti obaviješten Državni inspektorat, a u tijeku su policijska istraga i postupanje DORH-a. Odluku o povlačenju proizvoda s tržišta može donijeti jedino Državni inspektorat, dodao je ravnatelj HZJZ-a.

  • +22
Zbog novih slučajeva trovanja Vili Beroš i Krunoslav Capak u KBC Zagreb Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

"Mi u ovom trenutku ne možemo savjetovati da se pije ovo ili ono piće. Svi mogu konzumirati vodu za piće iz vodovodne mreže koja je zdravstveno ispravna, pod kontrolom Sanitarne inspekcije i ovlaštenih laboratorija" kazao je Capak.