potraga za falsifikatima

Dekanica Filozofskog fakulteta u Zagrebu: Treba provjeriti još oko 10.000 diploma

01.02.2019 u 11:16

Bionic
Reading

Dekanica Filozofskog fakulteta u Zagrebu Vesna Vlahović Štetić u emisiji Novi dan komentirala je krivotvorenje diploma te rekla da trebaju provjeriti još oko deset tisuća njih

Na pitanje kako je moguće da je temeljem diploma na kojima je golim okom vidljivo da su krivotvorene netko zaposlen, odgovorila je kako ne zna koliko ravnatelji imaju uvida u to kako diplome izgledaju, 'ali je jasno vidljivo da su lažne', objasnivši da se to može uočiti prema neodgovarajućem žigu, fontu koji sveučilište ne koristi, logu fakulteta i sveučilišta koji se nalazi na pogrešnom mjestu te krivotvorenom potpisu dekanice, prenosi N1.

'Dobili smo na provjeru jednu regularnu diplomu i jednu krivotvorenu, koje su izdane s razlikom od mjesec dana, i na njima je vidljiva razlika po izgledu. Kako to nitko nije uočio - to pitajte nekog drugog, a ne mene', rekla je.

Anonimnih dojava za određene djelatnike nisu imali, kako navodi, već od škola, kao i od drugih institucija, dobivaju službene zahtjeve da se provjeri neka diploma. 'Sad smo dobili te školske i pregledavamo ih, odgovaramo školama, provjeravamo i nakon toga obavještavamo DORH', kaže Vlahović Štetić.