solo u saboru

'Plenković služi velikosrbijanskim interesima': Jurčević se oglasio nakon izbacivanja iz DP-a

16.05.2024 u 21:07

Bionic
Reading

Josip Jurčević, 'odmetnuti' član Domovinskog pokreta, deklarirao se u Saboru kao nezavisni zastupnik, a ne kao član Kluba DP-a na čijoj je listi osvojio saborski mandat. Sukobio se s vrhom stranke jer je odbio podržati tehničkog premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića za mandatara nove Vlade

Jurčević je danas glasao protiv imenovanja Gordana Jandrokovića predsjednikom Sabora, a za Jutarnji list potvrdio je da više nije član DP-a.

'Časni sud DP-a me isključio jer sam odbio svoj potpis dati Plenkoviću. U izjavi Glavnog tajnika DP-a i većini medija se neistinito ponavlja da sam to učinio jer DP nije dobio resor kulture.. Ponajprije, iako je Plenković formalno čelnik hrvatske vlasti, njegova politika ne služi dobrobiti hrvatskog društva i države nego služi prvenstveno globalističkim i velikosrbijanskim interesima koji Hrvatsku nastoje u cijelosti kolonizirati, od gospodarskog do identitetskog područja. Osim toga, Plenković je u Hrvatskoj razbuktao pogubne procese: korupciju, pravnu nesigurnost, autokraciju, asocijalnost', rekao je, između ostalog, Jurčević.