NAKON OSTAVKE MARTINE DALIĆ

Novi krug pregovora s partnerima: Plenković se riješio 'utega', hoće li ih to zadovoljiti?

15.05.2018 u 06:55

Bionic
Reading

Drugi krug sastanka predsjednika Vlade Andreja Plenkovića s koalicijskim partnerima koji će se u utorak u 14.30 održati u Banskim dvorima dogovoren je još u prošli tjedan. Nakon jučerašnje ostavke potpredsjednice Vlade Martine Dalić, okolnosti u kojima se odvija sastanak čelnika Plenkovićeve tanke većine su izmijenjene. S obzirom na to da su prošlog tjedna govorili o kontaminaciji spašavanja Agrokora aktivnosti grupacije 'Borg' za pretpostaviti je da ih je Plenkovićev jučerašnji potez umirio

Čelnici stranaka vladajuće koalicije u petak su nakon izvanrednog sastanka s Plenkovićem zbog afere s mailovima sada već bivše potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić kazali kako i dalje podržavaju rad Vlade, no uz jedno veliko 'ali'.

Naime, većina ih je dovršenje nagodbe istaknula kao najveći prioritet, a uz to su naglasili kako je potrebno 'otkloniti kontaminaciju' koju je na spašavanje Agrokora bacila grupacija koju je okupila Martina Dalić.

U novonastalim okolnostima ovaj je 'ali' u dobroj mjeri otklonjen, Plenković je radi mira u kući prihvatio ostavku Martine Dalić.

'U procesu restrukturiranja Agrokora ima radnji koje bacaju mrlju na sve dobro što je učinjeno za hrvatske radnike i hrvatske poduzetnike. Poštujem odluku potpredsjednice Dalić da podnese i premijera da prihvati ostavku', kazao je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak nakon ostavke Martine Dalić.

  • +10
Sastanak vladajuće koalicije o aferi mailovi Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Konkretniji je bio Milorad Pupovac, predsjednik SDSS-a. On je u nedjelju kazao: 'Naše mišljenje je poznato premijeru Andreju Plenkoviću i drugim koalicijskim partnerima, a to je da sjena koja je bačena ne daje pozitivan proces. Tereta natovarenog propustima i ozbiljnim greškama Vlada .... se mora rasteretiti', rekao je u nedjelju Milorad Pupovac, predsjednik SDSS-a.

<<<Tportal prvi doznaje koliko su na krizi u Agrokoru zaradili savjetnici Martine Dalić

Sličnu terminologiju koristila je i sama Dalić prilikom obrazlaganja svoje ostavke: Odjednom sam postala uteg!

Je li odbacivanje tog utega rasterećenje o kojem je Pupovac govorio vidjet ćemo nakon sastanka u Banskim dvorima.

  • +3
Martina Dalić podnijela ostavku Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL