ALTERNATIVNO NEDJELJOM U 2

Pernar će se sa Stankovićem obračunati u vlastitoj emisiji

14.12.2016 u 10:35

Bionic
Reading

Nakon što je je voditelj HRT-ove emisije 'Nedjeljom u 2' Aleksandar Stanković odlučio podići privatnu tužbu protiv saborskog zastupnika Ivana Pernara zbog niza javno upućenih pogrda njemu i njegovoj emisiji u udarnom terminu, zastupnik Abecede demokracije je putem društvenih mreža uživo objavio kako razmišlja pokrenuti vlastitu emisiju u terminu kada ide Stankovićeva emisija u kojoj bi, kako kaže 'razotkrio sustav', a koju bi nazvao 'Nedjeljom u 2 kod Stankovića'

Pernar se u prijenosu uživo za vrijeme stanke rada Sabora još jednom oštro obrušio na voditelja, bankarski sustav i vodeću stranku, ali i na današnje zasjedanje Mandatno-imunitetnog povjerenstva koje će dana u podne ponovno odlučivati o skidanju Pernarovog imuniteta.


Nakon što je mu je ostao imunitet u slučaju privatne tužbe Marijana Hanžekovića, ali skinut zbog pisanja grafita zbog čega ga progoni DORH, Ivan Pernar će danas opet biti tema Mandatno-imunitetnog povjerenstva.

Radi se, potvrdio je za tportal predsjednik MIP-a Žarko Tušek, o privatnoj tužbi koju je protiv Pernara podignuo voditelj 'Nedjeljom u dva'. S obzirom na to da se radi o privatnoj tužbi, MIP će, sukladno dosadašnjoj praksi, najvjerojatnije predložiti Saboru da se imunitet ne skine.

Podsjetimo, prije mjesec dana Ivan Pernar napustio je studio tijekom intervjua u emisiji 'Nedjeljom u dva' Aleksandra Stankovića, a nakon toga je u javnim nastupima i na Facebooku uputio niz ružnih riječi na račun voditelja.

Stanković ga je odlučio tužiti, no Pernara zasad štiti imunitet. Zastupnik Abecede demokracije već je dva puta bio na dnevnom redu MIP-a. U jednom slučaju odbijeno je skidanje imuniteta, a u drugom je MIP predložio skidanje imuniteta. Sukladno zakonu, Sabor o imunitetu odlučuje u svakom pojedinačnom slučaju i ako je Pernaru skinut imunitet u jednom slučaju, on vrijedi samo za taj slučaj.