prvomajska fešta

Poruka iz Rijeke na Praznik rada: Ustajte prezreni na svijetu

01.05.2024 u 14:35

Bionic
Reading

Međunarodni praznik rada obilježen je na Trsatu u organizaciji riječkog i primorsko-goranskog SDP-a, čiji su predstavnici upozorili da je Hrvatska na začelju Europske unije a radnici su opterećeni brojnim problemima

Predsjednik riječkoga SDP-a i gradonačelnik Marko Filipović rekao je da je Rijeka mjesto socijaldemokracije a SDP-u je rad i radništvo u temeljnim postulatima statuta.

"Živimo u zemlji koja je na začelju EU, a radnici su opterećeni brojnim problemima, poput inflacije", rekao je Filipović, dodavši da je Praznik rada za SDP najvažniji praznik u godini.

Kazao je da se kao gradonačelnik Rijeke u prošle tri godine trudio održati dijalog sa socijalnim partnerima te povećati plaće i materijalna prava ustanova i komunalnih društava.

Politička tajnica i saborska zastupnica SDP-a Mirela Ahmetović rekla je kako sanja da živi u zemlji gdje se ne kradu javna sredstva, zarađene plaće i mirovine.

"Mnogi iz Hrvatske odlaze u Irsku, kako bi ostvarili svoje snove, ne dajte da vaši unuci i djeca moraju odlaziti u Irsku zbog toga", poručila je Ahmetović.

Uz poruku "Ustajte prezreni na svijetu", okupljenje je pozvala da ne dopuste da im ukradu snove.

Predsjednik primorsko-goranskog SDP-a i saborski zastupnik Ivica Lukanović ustvrdio je da se borba za prava radnika i dalje mora nastaviti.

Mnoga pitanja koja su isticali radnici u prosvjedima prije stotinjak godina su riješena, ali se stalno otvaraju nova za radništvo i radnička prava, naveo je.

"Danas nije toliko teško raditi kao nekad, ali je problem neravnopravna raspodjela stečenoga, pri čemu neki zgrću novac, a radnicima je sve teže", rekao je Lukanović.

Okupljene na proslavi na Trsatu pozdravila je i SDP-ova europarlamentarka Romana Jerković.