EKSPLICITNA PRIJETNJA

Predsjednik Irana: Plamen američko-izraelskih bombi uskoro će progutati cioniste

18.10.2023 u 08:40

Bionic
Reading

Iranski predsjednik Ebrahim Raisi oštro je osudio brutalni napad na bolnicu u gradu Gazi koji je odnio živote stotina ljudi, piše iranska novinska agencija Irna, kvalificirajući napad kao 'izraelski'

'Plamen američko-izraelskih bombi koje su bačene na glave potlačenih ranjenih Palestinaca u bolnici u Gazi uskoro će progutati cioniste', napisao je predsjednik Raisi u objavi na X-u.

'Nedopustiva je šutnja ijednog slobodnog čovjeka pred ovakvim ratnim zločinom. Iran, kao dio islamske nacije, tuguje', dodao je Raisi.

Iranski ministar vanjskih poslova Hosein Amirabdolahian rekao je jutros, po dolasku u zračnu luku Džeda u Saudijskoj Arabiji, da nijedan musliman u svijetu i nitko s budnom savješću 'ne može tolerirati zločin cionističkog režima'.

Napad je opisao kao 'nepodnošljiv zločin', istaknuvši da je režim ubijanja djece ciljao na bolnicu u središtu Gaze, što je rezultiralo smrću najmanje 500 pacijenata, medicinskog osoblja i drugih pojedinaca.

  • +15
Napad na bolnicu u Gazi Izvor: EPA / Autor: HAITHAM IMAD

Iranski šef diplomacije dodao je da je Iran drugog dana napada na Gazu zatražio izvanredni sastanak Vijeća ministara Organizacije islamske suradnje (OIC), zakazan u Džedi. Ciljevi Irana uključuju trenutno zaustavljanje zločina protiv civila u Gazi, otvaranje prijelaza za slanje hrane, vode, goriva i lijekova u pogođena područja i suprotstavljanje mjerama prisilnog raseljavanja.