SAVSKA 66

Prosvjednici u šatoru nezadovoljni: Očekivali smo puno više

01.06.2015 u 12:25

Bionic
Reading

Šator u Savskoj 66 bio je dupkom pun tijekom razgovora održanih u Vladi između prosvjednika i premijera Zorana Milanovića. Prosvjednici koji su došli u šator uglavnom su u tišini pratili prijenos sastanka njihovog izaslanstva s premijerom Zoranom Milanovićem u Banskim dvorima. Većina nije bila zadovoljna ishodom, ali nekolicina s kojima su razgovarali reporteri tportala ipak su zadovoljni što su razgovori počeli

Kratkotrajna su se negodovanja mogla čuti tek povremeno i to prilikom spominjanja registra agresora ili pak imena zamjenika ministra branitelja Bojana Glavaševića kao i premijerove izjave o tome da većina javnosti niti ne zna što su to opskrbnine.

Prosvjednik Antun Vidović iz Petrinje, bivši pripadnik 12. Domobranske pukovnije, rekao je za tportal da su prosvjednici očekivali puno su više očekivali od ovih razgovora, ali da rješenje očito nije pronađeno. Najavljuje da su dogovorili da će ustrajati u prosvjedima. 

Marko Salopek, nekadašnji pripadnik 143. brigade iz Ogulina nešto je zadovoljniji. 'Naši predstavnici na sastanku su pokazali da nisu barbari, kako su ih neki prozivali. Ogorčen sam ponašanjem premijera i ministara, osobito dok se vodio razgovor oko registra agresora', kaže nam Salopek.

Uoči sastanka prosvjednici u šatoru nerado su komentirali poručujući kako čekaju ishod sastanka.

Neformalo, mnogi su branitelji davali komentare poput onoga 'tresla se brda, rodio se miš', 'Ovo je sramota' te 'od Zokija nismo ništa ni očekivali ali vrijeme radi za nas'.

Najavljuju da će do daljnjeg nastaviti prosvjed u Savskoj 66.