snježana krpeta

Savjetnica ministra zdravstva: Ako se dokaže da su im diplome lažne, sestrama će biti oduzete licence

12.08.2022 u 20:02

Bionic
Reading

Nakon što su u Kragujevcu uhićeni bivši rektor Sveučilišta u Kragujevcu Nebojša Arsenijević i bivši dekan tamošnjeg Medicinskog fakulteta Predrag Čanović zbog lažnih diploma koje su izdavali i državljanima Hrvatske, kreće provjera

'U KB Sestre milosrdnice nema niti jedna diploma iz Kragujevca. U cijeloj Hrvatskoj ih je pronađeno 13, od toga 1 djelatnica KBC Rebro i 12 djelatnica OB Pula', rekla je za HRT Snježana Krpeta, posebna savjetnica ministra zdravstva za sestrinstvo. Kaže kako pacijenti ne trebaju strahovati.

'Tih 13 medicinskih sestara koje rade u zdravstvenom sustavu direktno su pod nadzorom glavnih medicinskih sestara, kliničkih sestara zavoda i odjela i njihov rad se kontrolira. Ako se dokaže da su njihove diplome doista lažne Hrvatska komora medicinskih sestara temeljem svojih ovlasti oduzet će im licence i te medicinske sestre neće moći raditi u zdravstvenom sustavu, ustvrdila je Krpeta.

Ističe kako je žalosna i razočarana jer hrvatske sestre odlaze na školovanje u veleučilište u Kragujevac jer RH ima izvrsne fakultete i veleučilišta za školovanje medicinskih sestara.

'RH ima 38.800 sestara, brojka od njih 13 neće ništa naštetiti u normalnom funkcioniranju, a i sad smo imali natječaj u lipnju, završila je akademska godina i svaka je bolnica primila određeni broj sestara u sustav', dodala je.

  • +8
Cijepljenje protiv koronavirusa Izvor: Cropix / Autor: Nikola Vilic / CROPIX