upozorenje dhmz-a

Stiže promjena, metereolozi oglasili žuti alarm, evo kada će se vrijeme smiriti

20.05.2024 u 08:54

Bionic
Reading

Žuti meteoalarm oglašen je za gotovo čitavu Hrvatsku, osim uskog pojasa uz jadransku obalu, dok u utorak upozorenje vrijedi za cijelu Hrvatsku

Kako najavljuju prognostičari Državnog hidrometereološkog zavoda (DHMZ) u ponedjeljak će biti djelomice sunčano i stabilno. Lokalni pljuskovi uglavnom popodne, češći u untrašnjosti, mogu biti i izraženiji, navečer i drugdje, prognoze su DHMZ-a.

Vjetar slab do umjeren jugoistočni i istočni, na Jadranu i jugozapadni. Najviša temperatura od 22 do 27 °C. Za ponedjeljak je na snazi i žuti meteoalarm za gotovo cijelo područje Hrvatske, osim obalnog područja.

Za utorak je upaljen žuti meteoalarm za cijelu Hrvatsku, a prognostičari najavljuju promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima i nestabilno. Mjestimice kiša, lokalno i jaki pljuskovima praćeni grmljavinom. Vjetar ponegdje umjeren istočni i jugoistočni, na Jadranu jako jugo, poslijepodne i umjeren jugozapadnjak. Najniža temperatura od 13 do 17, na obali i otocima od 16 do 21 °C. Najviša dnevna uglavnom između 20 i 25 °C.

  • +36
Nevrijeme u Slavonskom Brodu: Tuča i velike količine oborina poplavile ceste Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL