Cvjetni trg

Zagrepčani se zaljubili u interaktivni izlog T-Centra

13.12.2019 u 15:56

Bionic
Reading

Prošećete li ovih dana do Cvjetnog trga u Zagrebu dočekat će vas mnoštvo blagdanskih dekoracija no ipak jedna inovativna i posve drugačija od drugih

Naime, radi se o izlogu T-Centra koji je ove godine osvanuo u novom ruhu i uz pomoć moderne tehnologije postao interaktivan. U prelijepom idejnom konceptu glavna pozornost usmjerena je na snježnu kuglu unutar koje se uživo vidi Cvjetni trg i prolaznici koji pokretom ruke pretvaraju padajuće pahulje u magenta glow kristale. Pritom imaju mogućnost zabilježiti i predivnu fotografiju sebe i svojih najmilijih.

Uz interakciju, dodatnu draž izlogu daju i originalni blagdanski rekviziti poput patuljaka, saonica, okićenog bora, lampica…, a djelo su priznate scenografkinje Tajane Stanković, vlasnice branda Le prase.

Kratkom animacijom unutar snježne kugle, prolaznicima se na trenutak privlači pažnja na blagdansku ponudu Hrvatskog Telekoma i priliku da svoje najmilije iznenade sa sedam dana besplatnog neograničenog interneta.

Ovaj ambiciozni projekt konceptualno je pokrenut od strane Sektora za brand Hrvatskog Telekoma. Glavna kreativna ideja djelo je agencije McCann, a za uređenje izloga i implementaciju 3D snježne plexy kugle zaslužna je agencija FED.

Posebnost ovog projekta je svakako i činjenica da se radi o licenciranom Hrvatskom proizvodu tvrtke Hand Studio i patentu mladog autora Cviljušac Vladimira. Inovacija je samo ove godine osvojila dvije zlatne (4th Istanbul InternationalInvention Fair - ISIF'19 i Seoul International Invention Fair SIIF 2019.) i jednu srebrnu medalju (Silicon ValleyInternacional Invention Festival 2019.) na međunarodnim sajmovima inovacija.

Brojni prolaznici svih generacija svakodnevno se zabavljaju ispred izloga, bilježe blagdanske fotografije za pamćenje i dijele ih na društvenim mrežama.

Izvor: Društvene mreže