PUSIĆ PROTIV MILANOVIĆA

'Porez na nekretnine je štetan i ima obrnuti efekt!'

26.11.2012 u 13:48

Bionic
Reading

'To je tema o kojoj sam razgovarala s premijerom dosta prije nego je ovo sve započelo kao javna rasprava. Moje stajalište kao i stajalište stranke je da je to porez koji je štetan za investicijsku klimu u Hrvatskoj i u uvjetima u kojima nam je važno stvarati pozitivnu investicijsku klimu on ima obrnuti efekt', rekla je potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić

Novinarima je poručila kako se ne može govoriti o krizi i raspadu vladajuće koalicije, te je višednevno prepucavanje o porezu na nekretnine, koji se još krajem prošlog tjedna činio kao gotova stvar, nazvala javnom raspravom. 'Ne treba to svoditi na razinu sapunice, tko koga voli, tko koga mrzi… Pitanje je da li porez koristi ili šteti, a naše je mišljenje da šteti', poručila je.

Priznaje kako je s premijerom Milanovićem dosta o tome razgovarala te kako niti on nije bio stopostotno siguran je li 'to najbolja ideja' i kako je javnost porez na nekretnine prezentirala kao gotovu stvar.


Na pitanje ima li Radimir Čačić svoje prste u košarici Liniću, Pusić kaže kako je Čačić dao ostavku u Vladi, no kako iza ovoga stoji stranka. 'HNS je ključni koalicijski partner, to je vrlo važna stvar i treba se dogovarati, kakve god stavove imali', poručila je Pusić. Tezu o izlasku iz koalicije nazvala je apsurdnom. 'Nije drama niti kriza, već pitanje racionalne odluke', ponovila je.

Zaključila je kako je porez na nekretnine štetan za jedinice lokalne samouprave te izrazito nepovoljan za investicijsku klimu jer bilo kojeg investitora, dodatno opterećenje može samo odbiti od ulaganja u Hrvatskoj.

sve osim nogometa

Učitavanje...