OTOČAC I PLITVICE

Japanski princ i princeza u Lici

21.06.2013 u 15:23

Japanski princ i princeza u Lici

Izvor: tportal.hr / Autor: Dražen Prša

Bionic
Reading

Japanski princ Akishino i princeza Kiko pod visokim osiguranjem danas su posjetili Grad Otočac i Plitvička jezera, a u sklopu programa obilježavanja 20-godišnjice suradnje Hrvatske i Japana

U Otočcu su u pratnji župana Ličko-senjskog Milana Kolića, gradonačelnika Otočca Stjepana Kostelca i saborskog zastupnika Milana Jurkovića posjetili Dom za starije i nemoćne gdje su razgledali humanitarni program pomoći vlade Japana za temeljne potrebe (Grassroots Human Security Projects) koji je realiziran u tom domu.

Izraze dobrodošlice princu i princezi Akishino uputili su gradonačelnik Kostelac i župan Kolić. 'Posjet visočanstava princa i princeze Akishino predstavlja važan događaj za RH, a među brojnim gradovima u našoj Domovini, Grad Otočac ima jedinstvenu, povijesnu priliku primiti kao goste članove carske obitelji. Zahvaljujem i narodu Japana na pomoći koju su Gradu Otočcu pružali kroz brojne projekte koji su se razvijali kroz dugogodišnju suradnju, a koja se nastavlja i dalje', rekao je gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac.

Župan Ličko-senjski Milan Kolić
istaknuo je da je ovaj posjet ustvari svojevrsna prezentacija svega onoga što je Vlada Japana do sada učinila na području Ličko senjske županije. U Domu za starije i nemoćne Otočac mogli smo vidjeti koliko je ulagano u izgradnju tog Doma te medicinska i tehnička pomagala, kao što je jedno vozilo Općini Vrhovine, no prije svega najvažnije je istaknuti program humanitarnog razminiravanja za područje Grada Gospića, u što je vlada Japana uložila oko 1,4 milijuna kuna. Tim sredstvima značajna se, poglavito poljoprivredna, površina deminirala i očistila, čime je uvelike olakšan život povratnicima i ljudima koji žive na tom području, rekao je župan Kolić te dodao da se razgovaralo i o daljnjoj suradnji, ali i da je Ličko senjska županija, kada je Japan zadesio katastrofalan potres, Japanu donirala pomoć od 100 tisuća kuna.

Program posjeta Ličko senjskoj županiji princ i princeza Akishino završili su posjetom NP-u Plitvička jezera.

sve osim nogometa

Učitavanje...