STIGLA NAGRADA

Milan Bandić najbolji europski govornik!

13.05.2014 u 13:22

Bionic
Reading

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić primio je nagradu za najbolji europski govor godine, koja se dodjeljuje od 2003. godine. Nagradu mu je uručio predsjednik Europskog doma Zagreb i Europskog pokreta Hrvatska Dubravko Miholić

Gradonačelnik je tako ušao u društvo uglednih političara Hrvatske koji su dobili ovu nagradu, a neki od njih su i predsjednik države Ivo Josipović, te guverner HNB-a Boris Vujčić. Bandić je nagradu dobio na temelju govora 'Gradovi sutrašnjice: Investiranje u Europu' održanog u veljači u Briselu pod naslovom: Kako bi se trebao pratiti i provoditi program urbanog razvoja Europske unije. Gradonačelnik je objasnio što za njega znači ova nagrada.


'To je dodatna obaveza da Grad Zagreb i ubuduće vodimo u skladu s europskim standardima, ne samo na polju demokracije i vladavine prava, prava nacionalnih manjina, prava svakog čovjeka, nego i još više da se potrudimo da Zagreb postane i gospodarski i istinski prosperitetna europska metropola na razini Beča, Budimpešte, Rima i Berlina', rekao je Bandić.

Predsjednik Europskog doma Zagreb i Europskog pokreta Hrvatska Dubravko Miholić objasnio je kriterije po kojima je nagrada dodijeljena.

'S obzirom da je Grad Zagreb postao 28. metropola Europske unije i da Grad Zagreb kontinuirano radi na promociji Grada Zagreba u Europskoj uniji ali i Hrvatske kao takve, to su bili glavni kriteriji, ali naravno da uz sami govor koji čini recimo 80 posto, za onih 20 posto sagledavamo i ukupno djelovanje kao takvo', kazao je Miholić.