ZAHVALA MINISTRU MATIĆU

Klemm: Glogoški više neće spavati u kući u Zaprešiću

07.04.2015 u 18:50

Bionic
Reading

Đuro Glogoški više neće spavati u državnoj kući u Zaprešiću, rekao je tportalu Josip Klemm, dodajući da će istu, unatoč tome što je ministar Predrag Matić raskinuo sporazum o korištenju kuće s Udrugom 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I skupine, i dalje koristiti invalidi Domovinskog rata koji dolaze u Zagreb 'liječiti se od izjava ministra Predraga Matića'

Komentirajući izjave Zaprešićana da već nekoliko dana ne viđaju nikog u kući u kojoj je noćio Đuro Glogoški, predsjednik Udruge specijalne policije potvrđuje da su invalidi iz redova prosvjednika u Savskoj 66 prestali odlaziti u nju uoči Uskrsa. Podsjetimo, Đuro Glogoški ustvrdio je u ponedjeljak da iz kuće u Zaprešiću neće izaći dobrovoljno.

'Ministar Matić onemogućio je braniteljima invalidima da sretno i blagoslovljeno dočekaju Uskrs. Oni nisu tamo već nekoliko dana iako je njegova odluka o raskidu sporazuma o korištenju kuće bila jednostrana. Đuro tamo više neće dolaziti, nema potrebe. Dolazit će drugi invalidi kad budu išli na preglede i liječenje od izjava ministra Matića', rekao je Klemm.

Dodaje da od početka prosvjeda nitko nije postavljao uvjete za korištenje kuće te da je Đuro Glogoški u istom razdoblju prebolio dvije upale pluća i četiri puta završio na hitnoj te je primao infuziju.

'Što je veće zlo – to što je bio u kući pa se oporavio ili da je umro u šatoru', pita Klemm, dodajući da branitelji još uvijek žale za Nevenkom Topalušić, preminulom u drugoj prosvjedoj noći.

Glogoški ipak zbrinut

Upitan gdje će večeras spavati Đuro Glogoški, Klemm odgovara da je smještaj riješen.

'Organizirali smo se – hrvatski narod je opet pomogao', kazao je Klemm, ne želeći precizirati tko će ugostiti predsjednika Udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I skupine.

Neidentificiran netko iz redova hrvatskog naroda od danas omogućuje braniteljima i korištenje pokretnih sanitarnih čvorova pred zgradom Ministarstva jer je ono prestalo financirati nužnike.

'Zahvaljujemo ministru što je plaćao te WC-e samo kako hrvatski branitelji ne bi mogli koristiti sanitarni čvor u Ministarstvu. Draže mu je bilo platiti 100 tisuća kuna nego da branitelji koriste WC zajedno sa službenicima i na taj način je pokazao da su branitelji za njega građani drugog reda', ustvrdio je Klemm.