DIJALOG I MODERNIZACIJA

Orsat Miljenić postrojio SDP-ove mlade nade i krenuo u utrku za šefa stranke

19.09.2016 u 11:33

Bionic
Reading

Nakon tjedan dana spekulacija Orsat Miljenić je prelomio i najavio kandidaturu za predsjednika SDP-a te time postao peta osoba koja želi zasjesti na čelno mjesto te stranke. Kako bi pokazao da ima podršku, pred novinarima se pojavio praćen nizom SDP-ovih lokalnih čelnika

'Prije nego što sam se odlučio za ovo razgovarao sam s mnogim članovima. Razgovarao sam i sa svima koji su dosad najavili da će se kandidirati. To je nešto na čemu trebamo temeljiti sve ono što ćemo nastaviti raditi u SDP-u, dijalogu i razgovoru. Svi članovi moraju biti u prilici izraziti stav, moraju se biti u prilici izboriti za njega, moraju biti u prilici da ih se čuje. Dijalog je ono na čemu se treba temeljiti vodstvo SDP-a. Dijalog, razgovor, razmjena mišljenja, sukob mišljenja također, ali kad se nešto dogovorimo, onda to trebamo svi zajedno provoditi, jer smo jedino tada snažni. SDP mora biti predvodnik modernizacije Hrvatske, a da bi to postigao, mora se sam modernizirati', rekao je Miljenić.

Podsjetio je i da su pred SDP-om lokalni izbori. 'Cijela stranka mora biti u funkciji lokalnih izbora. No ne smije nam se dogoditi da proces promjena i modernizacije ostane sa strane. To moramo voditi paralelno. Osnovna je zadaća stranke pomoći svim ljudima da osvoje što bolji izborni rezultat', rekao je Miljenić.

RTL Autor: RTL

'Ono što mi je cilj, a ponosan sam što sam član SDP-a, mora biti to da svaki član bude ponosan, da nam se ljudi žele pridružiti. To je jedini način za pobjedu', zaključio je Miljenić.

Na isticanju kandidature Miljenića su podržali i neki od SDP-ovih lokalnih čelnika - gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, načelnik Legrada Ivan Sabolić, načelnik Tisnog Ivan Klarin, načelnik Jelse Nikša Peronja, gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel, gradonačelnik Ludbrega Davorko Bilić, zamjenik gradonačelnika Čakovca Mario Medved, zamjenik varaždinskog župana Alen Kišić te predsjednica GO-a Foruma mladih SDP-a Agata Cvitić.

Miljenića uz to podržavaju Siniša Hajdaš Dončić te navodno Mirando Mrsić.

Kako bi pokazao da misli ozbiljno, Miljenić je danas otvorio i profile na društvenim mrežama, Twitteru i Facebooku, na kojima do sada nije bio aktivan.