BITKA ZA SDP

Bernardić poručio Miljeniću i Klarinu da štete SDP-u

02.11.2016 u 19:24

Bionic
Reading

Kandidat za predsjednika SDP-a Davor Bernardić odgovorio je saborskom zastupniku i predsjedniku šibensko-kninske organizacije SDP-a Ivanu Klarinu na njegove sumnje da je Bernardić na regularan način uspio prikupiti 10.500 potpisa za svoju kandidaturu. 'Tužan sam zbog štete koja se namjerno pokušava nanijeti SDP-u', kaže Bernardić

'Mnoge interesne skupine i njihovi eksponenti voljeli bi vidjeti slab i podijeljen SDP. Nećemo im to dopustiti. Hvala svim ostalim kandidatima i njihovim timovima što čuvaju ugled i dostojanstvo našeg SDP-a svojim dosadašnjim radom i stažem u stranci te svojim ponašanjem', rekao nam je danas Davor Bernardić.

Kada Bernardić spominje 'dosadašnji rad i staž', očito je da misli samo na jednog protukandidata u utrci za šefa SDP-a - Orsata Miljenića - koji se u stranku učlanio u siječnju ove godine.

Time šef zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić zapravo optužuje i Miljenića i Klarina, koji podržava Miljenićevu kandidaturu, za vođenje prljave kampanje i narušavanje ugleda stranke.

Valja napomenuti kako je Orsat Miljenić odmah u ponedjeljak komentirao istup Ivana Klarina, rekavši kako vjeruje da nije bilo nepravilnosti u postupku prikupljanja potpisa podrške kandidatima za predsjednika SDP-a. 'Uvjeren sam da nema toga', rekao je Miljenić.

Klarin se zbog sumnje da dio potpisnika nije osobno dao potporu Bernardiću obratio SDP-ovoj izbornoj komisiji koja treba utvrditi jesu li svi potpisi pravovaljani.

'Davor Bernardić zamolio je vodstva županijskih i lokalnih organizacija da u svojim sredinama sakupljaju potpise podrške za njegovu kandidaturu za predsjednika SDP-a. Isto tako, svi članovi SDP-a Zagreb imali su priliku i mogućnost dati potpis podrške svakom kandidatu u prostorijama zagrebačkog SDP-a u Praškoj 2. Sve pristigle liste s potpisima podrške Davoru Bernardiću poslane su od tih istih organizacija u središnjicu na Iblerov trg ili u naš stožer te su predane izbornoj komisiji', poručuju iz Bernardićeva stožera.