'GLUME BIG BOSSA'

Mostovci iz Splita udaraju na HDZ i SDP: Hrvatsku ste pretvorili u lovište

29.08.2016 u 11:41

Bionic
Reading

'Ne namjeravamo razgovarati s predstavnicima branitelja u kampanji, uoči izbora, već nakon njih', objavio je Nikola Grmoja u ime Mosta za vrijeme druženja s građanima na splitskoj Rivi. Optužio je HDZ i SDP da manipuliraju braniteljskim pitanjima i upozorio da nijedna politička opcija nema ekskluzivno pravo na Domovinski rat

'Jedina smo opcija čijih su čak pet nositelja izbornih lista dragovoljci, a među kandidatima je ogroman broj branitelja', dodao je Grmoja. Mostovci su iz Splita odgovorili na 'ponovno otvaranje teme INA-e' i najavili da će nakon izbora inzistirati na tome da MOL ispunjava preuzete obveze ili će se u suprotnom tražiti novi strateški partner za hrvatsku kompaniju. 'Svi znamo da je rasprodaja započela za vrijeme SDP-ove vlade, potom su u doba Ive Sanadera na kriminalan način prepuštena upravljačka prava, dok vlada Zorana Milanovića nije učinila ništa da spriječi daljnje uništavanje te tvrtke. Upravo zbog INA-e pao je Tomislav Karamarko i zbog toga je srušena posljednja Vlada; sjetite se', kazao je Grmoja.

Nositelj liste Mosta u 9. izbornoj jedinici Miro Bulj također je upozorio HDZ i SDP da 'maknu prste od INA-e' i optužio te dvije stranke da su od Hrvatske napravile 'lovište'. 'Čak su zajedno izabrali ustavne suce koji će im pomoći proglasiti neustavnim Zakon o nezastarijevanju kriminala u privatizaciji. Obraz i zaštita nacionalnih interesa nemaju cijenu, a Most nisu uspjele slomiti ni obavještajne ni paraobavještajne službe. Pokazali smo da smo tvrd orah', kazao je Bulj.

'Lako je glumiti big bossa s novcem nas, ostalih građana Hrvatske', odgovorio je na pitanje o nepostojanju besplatnih školskih udžbenika u većem dijelu zemlje i optužio Milana Bandića da u predizborne svrhe dijeli milijarde kuna koje pripadaju ostalim gradovima i općinama te bi trebale biti decentralizirane. 'Besplatni udžbenici su bol i jauk do neba, jer bogati ih imaju, dok siromašni krajevi Hrvatske nemaju ni posao ni knjige. Država mora riješiti taj problem', apelirao je Bulj.