TIHI ODGOVOR BEOGRADA

Vučić: 'Junckera poštujem, ali ne podnosim lažne simetrije'

01.09.2016 u 10:44

Bionic
Reading

'Junckera poštujem, ali ne podnosim lažne simetrije', rekao je danas srbijanski premijer Aleksandar Vučić u povodu odgovora predsjednika Europske komisije Jean-Claudea Junckera na njegovo upozorenje europskim dužnosnicima na širenje antisrpske politike u regiji, posebno u Hrvatskoj

'Neću ništa reći jer Junckera izuzetno poštujem. O sadržaju pisma neću ništa reći. Ne podnosim kada se sve poistovjećuje i kada se rade lažne simetrije i ravnoteže, mislim da to svi časni ljudi teže podnose. To je i odgovor na dileme zašto nećemo odgovarati ni Hrvatskoj ni bilo kome drugome. Za narod i za državu rekli su nam da je šaka jada, ne za nekog političara, i to smo prešutjeli', rekao je Vučić novinarima.

Srbijanski premijer rekao je da je to prešućeno 'ne zato što smo slabi, već zato što smo dovoljno jaki da brinemo o svojoj budućnosti', dodajući kako je zaključio da bi svakako najviše bodova dobio kada bi brutalno odgovorio, ali neće jer želi brinuti o budućnosti.

Podsjetimo, Juncker je u odgovoru na premijerovo pismo pozvao sve države u regiji da poštuju principe dobrosusjedskih odnosa i pomirenja te da ponovno uspostave dijalog i probleme rješavaju kroz njega.