BORBA STOLJEĆA

Na spektaklu u Rijadu Ukrajinac Usik postao apsolutni prvak svijeta!

19.05.2024 u 02:03

Bionic
Reading

Ukrajinski boksač Oleksandar Usik postao je apsolutni svjetski prvak u teškoj kategoriji nakon što je u Rijadu na bodove nakon 12 rundi svladao Britanca Tysona Furyja

Usik je slavio podijeljenom odlukom sudaca 2-1.

U osmoj rundi Ukrajinac je slomio Britančev nos, a pred kraj devete runde Usik je serijom lijevih krošea jako uzdrmao Furya, koji se ipak održao na nogama, ali mu je sudac ipak brojao.

Usik je dobio prve tri runde, ali je Fury dominirao u sljedeće tri, da bi meč otišao na Ukrajinčevu stranu u devetoj rundi.

Oba borca su u borbu ušla bez poraza u karijeri, Britanac je drža WBC naslov u teškoj kategoriji od 2020., dok je Ukrajinac imao WBA, WBO i IBF pojas otkako je 2021. skinuo s trona Britanca Anthonyja Joshuu.

Usik je posto prvi neprikosnoveni prvak u teškoj kategoriji nakon Lennoxa Lewisa, okrunjenog 1999. u Las Vegasu. Te godine, jedanaest godina nakon svog olimpijskog naslova u Seulu, Lewis je stigao do naslova nakon pobjede na bodove protiv Evandera Holyfielda.

Usik je došao i do 22. pobjede u 22 borbi, dok je Fury doživio prvi poraz u karijeri, u kojoj ima 34 pobjede i jednu neodlučenu borbu.

  • +10
Oleksandar Usik postao je apsolutni svjetski prvak u teškoj kategoriji Izvor: EPA / Autor: ALI HAIDER