nove vremenske neprilike

Meteoalarm u 6 županija zbog olujnog vjetra i kiše, jednoj regiji prijeti i tuča

06.05.2024 u 14:47

Bionic
Reading

Dok je danas u Hrvatskoj djelomice sunčano i većinom suho vrijeme, s temperaturama zraka uglavnom od 21 do 26 stupnjeva Celzijevih, sutra se mijenjaju prilike

Državni hidrometeorološki zavod očekuje promjenjivo oblačno vrijeme, mjestimice kišu te pljuskove s grmljavinom, s potencijalno izraženim oborinama u unutrašnjosti.

Sutra puno oborina i snažno jugo

Na jugu zemlje bit će većinom suho. Vjetar će biti slab do umjeren jugozapadni i zapadni, prolazno ponegdje na udare i jak. Na Jadranu umjereno do jako jugo, navečer u slabljenju.

Najniža jutarnja temperatura zraka bit će od 11 do 15, na Jadranu između 14 i 17 °C. Najviša dnevna kretat će se između 18 i 23 °C, a na istoku će biti i malo viša.

Meteoalarm u šest županija

Žutom bojom DHMZ je označio osječku regiju zbog mogućih obilnih oborina praćenih grmljavinom, a moguća je i tuča. Oborine s grmljavinom najavljene su i u zagrebačkoj te karlovačkoj regiji.

Žuti meteoalarm vrijedi i u sjevernoj Dalmaciji zbog mogućeg snažnog juga na širem šibenskom području. Žutom bojom je označena i srednja Dalmacija, također zbog jakog juga. Slično se očekuje i u južnoj Dalmaciji, s udarima juga od 65-75 km/h.