U hotelu The Regent Esplanade Zagreb otvoren je 4. Međunarodni festival vina i kulinarstva. U dva festivalska dana, građanima će se predstaviti više od 200 izlagača s više od 800 vina. Na jednom mjestu okupit će se svi najpoznatiji hrvatski vinari i proizvođači maslinova ulja, tartufa, pršuta, sireva, meda...
Vinari će svoja vina izlagati u Smaragdnoj dvorani te u dvoranama Paris i Istanbul, a dvorana Venice rezervirana je za edukativne vinske radionice. Veliki šator na terasi Oleander namijenjen je gastronomiji i posebnim kulinarskim radionicama.
'Naša misija iz godine u godinu ostaje ista: želimo podići kulturu pijenja vina i uživanja u hrani na jednu višu razinu. Da bismo to postigli, na festivalu će biti održane specijalne posebne vinske radionice te kulinarske radionice koji će zadovoljiti i najizbirljivija nepca', rekao je Ivo Ivaniš u ime organizatora festivala.
Posebnost ove manifestacije je u činjenici da je nastup moguć samo uz poziv organizatora, što garantira najbolju selekciju vina. Također, posjetitelji će imati jedinstvenu priliku na jednom mjestu porazgovarati s najboljim hrvatskim vinarima i saznati sve što ih zanima o vinima i njihovom nastajanju.
Posebne vinske radionice koncipirane su na način da gostima približe specifičnosti pojedinih vinskih regija ili pojedinih sorti vina. Tako ćemo primjerice vidjeti sudar Istre i Podunavlja, potencijale plavca malog i njegovo mjesto u svijetu vina. Jedna od radionica bit će posvećena vinima Movia svjetski poznatog slovenskog vinara Aleša Kristančiča. Posjetitelji će moći uživati i u pjenušcima obitelji Peršurić. Za to vrijeme će se na terasi Oleander predstaviti poznati kuhari Almo Čatlak, Bernard Kozina, Denis Zembo i drugi.