HOROR kod omiša

Autom se zabio u agregat za gorivo: Jedna osoba mrtva, troje u bolnici, vozila spaljena...

03.09.2024 u 18:27

Bionic
Reading

Splitska policija izvijestila je kako je oko 17.45 sati zaprimljena dojava kako je došlo do požara na benzinskoj pumpi na autocesti A1 odmoriše Mosor jug. U požaru koji je izazvao automobil koji se zaletio u agregat za točenje goriva smrtno je stradala jedna osoba, ozlijeđene su tri, od kojih je jedna životno ugrožena, a izgorjela su najmanje tri automobila

21.55 Kako doznaje Slobodna, najteže ozlijeđeni je najvjerojatnije hrvatski državljanin i nalazi se na respiratoru te mu se liječnici bore za život. Ozlijeđena žena je iz Francuske ili iz Belgije, a ima opekline samo po jednoj ruci. Drugi muškarac je hrvatski državljanin. Jedan muškarac je u tridesetim, a drugi u četrdesetim godinama života.

21.15 Šteta nakon požara na BMW-u je tolika da su izgorjele i registracijske oznake zbog čega će policiji biti zahtjevno otkriti identitet vozača. U tome će im pomoći snimka videonadzora na autocesti kao i na benzinskoj postoji pomoću koje će pronaći vlasnik vozila, za kojeg se još uvijek ne zna je li i preminuli vozač. Također, zbog zahtjevnosti očevida težina štete će biti procijenjena sutra.

20.45 Kako je Hini potvrdio direktor Zavoda za hitnu službu splitskog KBC-a Leo Luetić tri ozlijeđene osobe prevezene su u splitski KBC. Prema prvim informacijama svi troje su zadobili teže ozlijede, no jedna je osoba i životno ugrožena, rekao je Luetić.

  • +31
Požar na odmorištu Mosor jug Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

20.40 Iz Petrola, tvrtke na čijoj benzinskoj postaji se dogodila tragedija, izražavaju sućut žrtvi. 'Danas poslijepodne na Petrolovoj benzinskoj postaji Mosor Jug na autocesti A1 došlo je do nesreće u kojoj je vozilo udarilo u agregat za istakanje goriva, što je izazvalo zapaljenje. Vatra je već ugašena, a nadležne službe trenutno istražuju sve okolnosti događaja. Nažalost, u nesreći je jedna osoba izgubila život, a nekoliko ih je ozlijeđeno. U Petrolu izražavamo duboku sućut obitelji stradale osobe te želimo brz oporavak ozlijeđenima. Benzinska postaja je do daljnjega zatvorena', priopćili su.

20.30 Pozivajući se na očevica s mjesta nesreće, Slobodna Dalmacija javlja kako je vozač prema agregatu za gorivo vozio bez kočenja, te da je vidio kako je vozač bio naslonjen glavom na volan.

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Čagalj / PIXSELL

19.30 U uključenju uživo s terena Nova TV javlja kako je PU splitsko-dalmatinska potvrdila da je jedna osoba preminula, a četiri osobe su ozlijeđene i prebačene su u bolnicu s teškim opeklinama. Najmanje tri automobila u potpunosti su izgorjela, a još nekoliko automobila je nagorjelo. Očevid nesreće u ovim trenucima je u tijeku, a benzinska postaja je pokrivena kamerama, javio je reporter Nove TV.

19.10 Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović je na tiskovnoj konferenciji nakon sjednice predsjedništva HDZ-a rekao da je, 'izgleda, jedna osoba poginula, a njih tri su prevezene u bolnicu'. Dodao je kako više informacija o stradalima nema jer vatrogasci još uvijek saniraju požarište.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Dalmacija danas

18.27 Prema prvim informacijama do požara je došlo nakon što je vozilo udarilo u agregat za istakanje goriva.

Dalmacija Danas objavila je snimku na kojoj se vidi gusti crni dim iznad benzinske postaje.

Iz HAK-a su za HRT potvrdili kako je požar koji je izbio ugašen.