SVE KREĆE ISPOČETKA

DORH prebacio slučaj kćeri šefa Hrvatskih šuma koja je vrijeđala policajku u Karlovac

18.10.2024 u 16:23

Bionic
Reading

Kompleksni slučaj Anne Dujić, kćeri šefa Hrvatskih šuma, koju je mlada šibenska policajka ljetos prijavila za prisilu, a prijavu je odbacilo Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku, prebačen je Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu

Policajka koja je prijavila Dujić za prisilu uz pomoć odvjetnika Ivana Gržića spremala se nastaviti kazneni progon, no odvjednik kaže da je to sada bespredmetno. 'Spis je delegiran u Karlovac koji nastavlja s izvidima, te nadam se, provođenjem novih dokaznih radnji', rekao je Gržić za N1.

Podsjetimo, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku odbacilo je kaznenu prijavu mlade policajke jer nije vjerovalo navodima da ju je umalo pregazila, pokazala joj sredni prst i urlala 'j…. ti mater, dolje mi je kuća'. Vjerovali su Anni Dujić, čija im je sestra kolegica u državnom odvjetništvu.

Zbog tog mogućeg sukoba interesa glavni državni odvjetnik je u utorak donio odluku kojom je rješenje o odbačaju kaznene prijave stavljeno van snage, te su naloženi dodatni izvidi. Oni su povjereni karlovačkom tužiteljstvu koje bi trebalo donijeti odluku hoće li nastaviti kazneni progon protiv Anne Dujić zbog prisile prema službenoj osobi.

U međuvremenu se doznalo i da je otac Anne Dujić, šef Hrvatskih šuma i utjecajni lokalni HDZ-ovac Nediljko Dujić u ponedjeljak bio u sjedištu Policijske uprave šibensko-kninske. Sastao se s načelnikom Sandrom Santinijem i šefom kriminalističke policije, te podnio kaznenu prijavu zbog prijetnji koje su upućene njegovoj obitelji.