teške opekline

Mladić koji se bori za život nakon užasa na pumpi je vojnik iz Osijeka

04.09.2024 u 22:53

Bionic
Reading

Mlađi muškarac koji je jučer zadobio teške opekline u nesreći na odmorištu Mosor na autocesti A1 pripadnik je MORH-a, potvrdili su iz tog ministarstva za Novu TV

Kako je Dnevniku Nove TV potvrđeno iz MORH-a, riječ je njihovu djelatniku. Identitet preminulog vozača koji je izazvao nesreću, i dalje nije utvrđen.

Splitski liječnici i dalje se bore za život mladog pripadnika oružanih snaga Republike Hrvatske koji je u trenutku teške prometne nesreće na A1 bio izvan službe. Zadobio je teške opekline.

"Radimo sve u našoj moći, u najboljoj jedinici, pri klinici za anesteziju. Intezivno liječenje se pruža i nadam da ćemo vam dati više informacija u sljedećih četrdeset osam ili sedamdeset dva sata", rekao je Josip Krnić iz KBC-a Split.

  • +31
Požar na odmorištu Mosor jug Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

Lakše ozlijeđeni Osječanin je stabilno, a mlađa Francuskinja nakon obrade je puštena na kućnu njegu. Liječnik objašnjava zbog čega su opekline izrazito opasne.

"Gube jako puno tekućine preko kože i samim time su izloženi dodatno velikoj šansi teških infekcija i septičkih stanja. To je naravno samim time za život ugrožavajuće stanje", kaže Krnić.

Preminuli muškarac koji je izazvao nesreću u vozilu je bio sam.