TROSTRUKO UBOJSTVO

Tragedija u Mlinovima: Policija i Centar za socijalnu skrb nisu imali informacije o nasilju u obitelji

25.09.2021 u 08:42

Bionic
Reading

U stanu u zagrebačkom naselju Mlinovi policija je u noćnim satima pronašla troje najvjerojatnije ugušene djece i njihova oca koji je pokušao počiniti samoubojstvo, doznaje se u subotu u policiji

U policiji kažu da je u Mlinovima, temeljem zaprimljene informacije o najavljenom samoubojstvu, u stanu pronađen muškarac koji se pokušao ubiti zbog čega je prevezen u bolnicu.

'Oko 2 sata u Centru, u Mlinovima, temeljem informacija o najavljenom samoubojstvu zaprimljenih od građana zbog objava na društvenim mrežama, u stanu je pronađen 56-godišnji muškarac koji je u trenutku ulaska policijskih službenika bio narušenog zdravstvenog stanja. Na mjestu događaja pronađeno je i troje djece bez znakova života. Dolaskom hitne medicinske pomoći potvrđena je nasilna smrt djece dok je muškarac prevezen u KBC Sestre milosrdnice gdje je zadržan na liječenju. Očevid je proveden uz rukovođenje zamjenice Županijskog državnog odvjetnika, a kriminalističko istraživanje je u tijeku', izvijestila je zagrebačka policija.

Iz Policije ističu da nisu imali saznanja niti je ikad prije pružena intervencija u toj obitelji.

Informacije o nasilju u obitelji nije imao ni nadležni Centar za socijalnu skrb, potvrdila je državna tajnica u ministarstvu obitelji i socijalne politike Margareta Mađerić.

Otac je preživio pokušaj samoubojstva i odvezen je u bolnicu, a tijela troje beživotne djece, od kojih je najmlađi četverogodišnjak bio u spavaćoj sobi, a blizanci u dnevnom boravku, šokirao je i sve službene osobe koje su bile na mjestu ovog nezapamćenog zločina.

Tragedija u Mlinovima Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski / CROPIX

Tko je dojavio policiji da se nešto dogodilo u stanu urbane vile s tri kata i potkrovljem nije poznato, no policija, ali i Hitna pomoć brzo su došli na mjesto događaja. U spavaćoj sobi zatekli su na krevetu mrtvo tijelo četverogodišnjaka, a blizance, dječaka i djevojčicu u dnevnom boravku u kojem su bile i njihove igračke kojima su se igrali prethodne večeri.

Prema neslužbenim podacima djecu je ugušio austrijski državljanin koji živi i radi u Zagrebu.

Prije brutalnog zločina na društvenim mrežama objavio je pismo u kojem je naveo da ga je ostavila djevojka jer je njegova bivša žena bila loša prema njoj te da je ostao bez novca. Spominje i svoje prijatelje i braću iz masonske lože.

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Nakon što je pronađen u stanu gdje je najvjerojatnije ubio svoje troje djece - blizance djevojčicu i dječaka te još jednog mlađeg sina pokušao se ubiti otrovom ili tabletama. Policajci su ga omamljenog pronašli u stanu i odveli na liječenje u bolnicu Sestara Milosrdnica.

PSIHIJATRIJSKA POMOĆ

Majku ubijene djece u teškom psihičkom stanju dovezli u dubrovačku bolnicu

Kako saznaje Jutarnji list, majka ubijene djece jutros je kolima Hitne pomoći u teškom psihičkom stanju dovezli u dubrovačku bolnicu. Nakon stabiliziranja stanja lijekovima ženi je ponuđena hospitalizacija, no odlučila je otići u Neum otkuda je navodno rodom i gdje je ovih dana boravila. Liječnici kažu kako njezino stanje nije bilo takvo da bi zahtijevalo prisilnu hospitalizaciju.

U vrijeme zločina majka ubijene djece nije bila u Zagrebu, a djeca su vikend provodila s ocem.

Prem pisanju Jutarnjeg lista, riječ je o Haraldu Kopitzu (56), financijskom konzultantu, koji je diplomirao na sveučilištu Donau-Universität Krems i ima titulu magistra poslovne administracije (MBA). radio je u nekim vodećim austrijskim leasing kućama, ali i na voditeljskim pozicijama u tvrtki Robert Bosch AG, Alcatel AG i drugima. Austrijski je državljanin sa stalnom hrvatskom adresom.

Kopitz je, inače, iz Beča i ima i vlastitu konzultantsku tvrtku.