slučaj iz 2019.

Obrat nakon zahtjeva predsjednika Vrhovnog suda: Mladić koji je snimljen kako divlja na Pelješkom mostu ide u zatvor

13.09.2022 u 14:28

Bionic
Reading

Nakon što je prije koji dan snimljen kako BMW-om na Pelješkom mostu juri zaustavnim prometnim trakom doznalo se da je isti vozač 2019. izazvao tešku prometnu nesreću u središtu Orebića, u kojoj je smrtno stradala petnaestogodišnja djevojka. Upravo zbog tog slučaja otprije tri godine mladić odlazi u zatvor

Nakon što je na Facebooku objavljen video vozača BMW-a koji na Pelješkom mostu vozi zaustavnim trakom ustanovljeno je da je u pitanju isti vozač odgovoran za prometnu nesreću u Orebiću, u kojoj je 2019. smrtno stradala 15-godišnjakinja.

Kako su izvijestili iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, 19-godišnji vozač je zbog vožnje Pelješkim mostom pronađen i kažnjen s 2700 kuna.

Županijski sud u Dubrovniku donio je sada rješenje kojim se 19-godišnjak osuđen na tri godine zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je poginula 15-godišnjakinja upućuje na izdržavanje kazne, otkriva Telegram.

Podsjetimo, priča se proširila po medijima pa je i predsjednik Vrhovnog suda RH Radovan Dobronić zatražio očitovanje dubrovačkog suda.

Inače, zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom na Županijskom sudu u Dubrovniku mladić je u siječnju 2021. osuđen na tri godine i deset mjeseci maloljetničkog zatvora. Ona mu je presudom Vrhovnog suda RH smanjena na tri godine maloljetničkog zatvora, a izrečena mu je i sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom četiri godine dulje od izrečene kazne maloljetničkog zatvora te počinje teći od izvršnosti te presude.