sudar tri auta i busa

Pijani policajac izazvao prometni kaos u Kaštel Štafiliću, tri osobe ozlijeđene

24.06.2024 u 13:10

Bionic
Reading

Sudar triju osobnih vozila i autobusa koji se dogodio u subotu, 22. lipnja 2024. oko 12 sati u Kaštel Štafiliću, pri čemu su ozlijeđene tri osobe, izazvao je mladi pijani policajac, potvrđeno je iz PU-a splitsko-dalmatinske

Tri osobe prevezene su u bolnicu te su im utvrđene lakše tjelesne ozljede. Do nesreće je došlo kada se 22-godišnji policajac, koji se nalazio izvan službe, upravljajući osobnim vozilom pod utjecajem alkohola (utvrđena koncentracija alkohola u krvi bila je 1,20 promila) kretao južnom kolničkom trakom Ceste dr. Franje Tuđmana od smjera zapada u smjeru istoka, te se dolaskom do mjesta događaja i zbog vožnje na nedovoljnoj udaljenosti nije uspio pravovremeno zaustaviti iza osobnog automobila marke Peugeot, u koji je udario s prednjim dijelom svog vozila te je Peugeot potisnut naprijed udario u autobus. Potom je vozač vozila marke Škoda prešao na sjevernu kolničku traku i udario u vozilo marke Golf.

U prometnoj nesreći dvije putnice iz Peugeota i vozač osobnog vozila Golf zadobili su lakše tjelesne ozljede. Protiv 22-godišnjeg vozača podnesen je Optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, dok slijedi podnošenje prijedloga za pokretanje disciplinskog postupka zbog teže povrede radne dužnosti.