odmah je uhićen

Pijani taksist krivudao po cesti, vozio putnike na aerodrom u Dubrovniku, policija ga privela

04.07.2024 u 13:37

Bionic
Reading

Dubrovačka policija u srijedu uočila taxi koji je krivudao kolnikom

Oko 11,30 sati prilikom nadzora prometa u mjestu Plat u Župi dubrovačkoj policijski službenici Postaje granične policije Gruda uočili su osobno vozilo s taxi oznakama dubrovačkih registarskih oznaka koje se kretalo u smjeru Cavtata i pri tom krivudalo kolnikom, priopćila je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska.

Vozilo je vrlo brzo zaustavljeno, a prometnom kontrolom je utvrđeno kako istim upravlja 45-godišnjak, višestruki počinitelj prometnih prekršaja. Alkotestiranjem je utvrđeno kako vozač vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 2,29 g/kg, vozeći putnike u Zračnu luku Ruđer Bošković. Isključen je iz prometa, uhićen i doveden u prostorije policije gdje je zadržan do prestanka djelovanja opojnog sredstva nakon čega će je odveden na Općinski sud u Dubrovniku gdje je odlučeno da se postupak nastavlja redovnim putem.

Upravljanje vozila pod utjecajem alkohola

Upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga težak je prometni prekršaj, a novčane kazne rastu ovisno o izmjerenoj količini alkohola u krvi, pa su kazne u rasponu od 90 do 2650,00 eura, a za razinu alkohola iznad 1,5 promila propisana je mogućnost kazne zatvora u trajanju do 60 dana.

Odbijanje alkotesta

Kažnjivo je i odbijanje vozača u prometu da se podvrgne ispitivanju prisustva alkohola, droga ili lijekova u organizmu ili da odbije liječnički pregled, odnosno uzimanje krvi ili urina radi analize i to novčanom kaznom od 1320,00 do 2650,00 eura ili kaznom zatvora do 60 dana.