incident u centru zagrebu

Policija objavila detalje: 20-godišnjak bježao nakon krađe auta pa udario policajca

13.10.2024 u 17:01

  • +9

Potjera za kradljivcem vozila u Zagrebu

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl

Bionic
Reading

U centru Zagreba policija je jučer uočila ukradeno vozilo, a pri uhićenju počinitelja teško je ozlijeđen policajac

"Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teška krađa provaljivanjem na štetu trgovačkog društva, prisila prema službenoj osobi na štetu trojice policijskih službenika Policijske uprave zagrebačke, Jedinice specijalne i interventne policije Zagreb te kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Potjera za kradljivcem vozila u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl

Tijekom kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 20-godišnjak nije imao primjedbe na postupanje policije, nije imao vidljive ozlijede te mu također pregledom od strane liječnička nisu konstatirane ozlijede.

Policijski službenik kojem je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice je teško ozlijeđen. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku", priopćila je PU zagrebačka.

Dvadesetogodišnjaka terete za krađu automobila na štetu trgovačkog društva, prisilu prema trojici policajaca zagrebačke Jedinice specijalne i interventne policije te kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine.

Policajcu koji je nastradao prilikom potjere za vozačem ukradenog automobila liječnika pomoć pružena je u Kliničkom bolničkom centru Sestara milosrdnica, gdje mu je utvrđena teška tjelesna ozljeda.

Policija navodi da osumnjičenik tijekom kriminalističkog istraživanja nije imao primjedbe na njezino postupanje, nije imao vidljive ozljede, niti su one utvrđene liječničkim pregledom te je predan u policijski pritvor.

Policija je u subotu oko podneva na početku Ilice pokušala zaustaviti vozača u dan ranije ukradenom automobilu, no udario je u policijski kombi. Policajac ga je tada pokušao uhititi, ali je nastavio vožnju vukući policajca do Tomićeve ulice.

Filmska potjera okončana je u Dalmatinskoj ulici, gdje se vozilo zabilo u zgradu nakon čega su policajci svladali vozača.