rezime festivala

Policija naplatila 21.000 eura kazni na INmusicu: Evo koje droge su se najviše trošile

28.06.2024 u 16:23

Bionic
Reading

Zagrebačka policija je na Jarunu provela kontrolu posjetitelja glazbenog festivala na otvorenom te kod njih 66 pronašla drogu. Naplatila je novčanih kazni u ukupnom iznosu od 21.000 eura

Od početka tjedna pa sve do ranih jutarnjih sati 27. lipnja, na području Jaruna održan je glazbeni festival, kojom prilikom su policijski službenici Policijske uprave zagrebačke svojim prisustvom, s ciljem sprječavanja svih oblika protupravnih ponašanja, a s posebnim naglaskom na pronalazak i konzumaciju droga, aktivno postupali, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Prilikom postupanja, u večernjim i ranojutarnjim satima s ponedjeljka 24. na utorak 25. lipnja u počinjenju prekršaja zatečeno je ukupno 18 posjetitelja u dobi između 21 i 56 godina, od čega 13 muškaraca i pet žena. Kod navedenih je pronađeno ukupno dva paketića ispunjenih amfetaminom, jedan paketić ispunjen kokainom, četiri paketića ispunjenih konopljom tipa droga, 18 tzv. jointova te dva paketića ispunjena drogom MDMA.

Na mjestu događaja policijski su službenici izdali ukupno 17 prekršajnih naloga zbog počinjenih prekršaja iz članka 3. stavka 1. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Jedna je osoba dovedena na nadležni Prekršajni sud u Zagrebu, te je uz navedeni prekršaj sankcionirana i zbog počinjenog prekršaja iz članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

U nastavku, u večernjim i ranojutarnjim satima s utorka 25. na srijedu 26. lipnja u počinjenju prekršaja zatečeno je ukupno 25 posjetitelja u dobi između 25 i 58 godina, od čega 18 muškaraca i sedam žena. Kod njih su pronađena ukupno dva paketića ispunjena amfetaminom, četiri paketića ispunjena kokainom, pet paketića ispunjenih konopljom tipa droga, 20 tzv. jointova, tri tablete droge MDMA i dva grumena droge tipa hašiš.

Na mjestu događaja policijski su službenici izdali ukupno 24 prekršajna naloga zbog počinjenih prekršaja iz članka 3. stavka 1. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Jedna osoba dovedena je na nadležni Prekršajni sud u Zagrebu te je uz navedeni prekršaj sankcionirana i zbog počinjenog prekršaja iz članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Zaključno, u večernjim i ranojutarnjim satima sa srijede 26. na četvrtak 27. lipnja u počinjenju prekršaja zatečena su ukupno 23 posjetitelja u dobi između 21 i 49 godina, od čega 18 muškaraca i pet žena. Kod njih je pronađeno ukupno 29 tzv. jointova te jedan paketić ispunjen drogom MDMA. Na mjestu događaja izdana su ukupno 23 prekršajna naloga zbog počinjenih prekršaja iz članka 3. stavka 1. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Na mjestu događaja policijski su službenici naplatili novčane kazne u ukupnom iznosu oko 21.000 eura, rezimira zagrebačka policija.