prekršaj

Policija zaustavila biciklista s više od tri promila alkohola, poslala važan apel

03.07.2024 u 10:19

Bionic
Reading

Policijski službenici Policijske postaje Gospić su jučer u Gospiću zaustavili vozača bicikla kojim je upravljao 48-godišnjak iz Gospića s 3,19 promila alkohola u krvi

Vozač bicikla smješten je u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva jer je postojala bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja, te mu je uručena obavijest o počinjenom prekršaju.

'Apeliramo na bicikliste da se zbog vlastite sigurnosti, pridržavaju prometnih propisa, a osobito: da uvijek moraju koristiti biciklističku stazu tamo gdje je izgrađena, da ne voze po nogostupu, poštuju svjetlosne prometne znakove (semafore), ne voze se u zabranjenom smjeru, ne voze pod utjecajem alkohola, noću obavezno imaju uključena svjetla i koristiti reflektirajući prsluk', upozoravaju iz policije.

'Mnogi vozači bicikla upravljaju po nogostupu, iako su se dužni kretati biciklističkom stazom, a ako ona ne postoji, što bliže desnom rubu kolnika. Prilikom prelaska preko kolnika, ako ne postoji obilježeni biciklistički prijelaz, vozači bicikla su dužni sići s bicikla i pregurati bicikl preko obilježenog pješačkog prijelaza', dodaju.