brijest kod osijeka

Opet požar u Dravi International, stanovnici pozvani da ostanu u kućama i zatvore prozore

Bionic
Reading

U pogonu tvrtke Drava International u osječkom naselju Brijest izbio je požar, niti devet mjeseci nakon požara na istom mjestu

17:43 Zapovjednik JVP-a Osijek Goran Ivković izvijestio je u srijedu kako je na požarištu u tvrtki Drava International 60 vatrogasaca, 20 vozila, a pristižu i pripadnici DVD-a i CZ-a te je izrazio nadu da bi požar uskoro u potpunosti trebao biti ugašen. >>>Više informacija<<<

  • +21
Požar u Dravi International iz zraka Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorović

17:15 Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Osijeka Dragan Vulin pozvao je sugrađanke i sugrađane, a pogotovo one koji žive u naselju Brijest te stanovnike Antunovca i Ivanovca u kojem se smjeru kreće gusti dim, da zatvore prozore i ne izlaze na otvoreno. Na upit kako se može dogoditi požar na istom mjestu Vulin je rekao da je to zabrinjavajuće dodajući kako je još prerano govoriti o njegovim uzrocima. >>>Više informacija<<<

17:03 Vulin je rekao da je požar u ovom trenutku pod kontrolom, ali da još nije ugašen. Rekao je i da nema ozlijeđenih osoba te se zahvalio vatrogascima koji su reagirali u rekordnom roku.

17:01 Kao i prošle godine, u krugu tvrtke gori balirana plastika.

16:52 Javna vatrogasna postrojba Osijek na teren je poslala dva vozila, u tijeku je podizanje i ljudi iz pričuve, a na mjesto požara dolaze i postrojbe iz tri lokalna Dragovoljna vatrogasna društva, potvrdili su za Jutarnji list iz JVP-a Osijek.

  • +2
Požar u pogonu tvrtke Drava International Izvor: Cropix / Autor: Marin Franov

16:47 Požar koji je danas planuo u Dravi International znatno je manjih razmjera nego požar koji je poharao tu tvrtku u listopadu, rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Grada Osijeka Dragan Vulin, a prenosi SiB.hr.

  • +11
Ponovno gori Drava International Izvor: Pixsell / Autor: Borna Jakšić

Vatrogasci i ostale službe su na terenu. Kako prenosi SiB.hr, načelnik Stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske županije Mato Lukić je podigao dodatne vatrogasne snage s područja Županije.

Izvor: Pixsell / Autor: Borna Jakšić

Podsjetimo, potkraj 2023. na području iste tvornice izbio je veliki požar koji je izazvao ekološku katastrofu na području Osijeka i okolice. Vlasnik tvrtke Zvonko Bede i još trojica okrivljenika osumnjičeni su za više kaznenih djela u vezi s požarom.

Trojka je osumnjičena za teško kazneno djelo protiv okoliša, ugrožavanje okoliša postrojenjem te dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, na način da su nezakonito skupljali, odlagali, uvozili i prevozili otpad.

>>> Arhivsku fotogaleriju požara koji je u listopadu prošle godine poharao Dravu International, pogledajte u nastavku.

  • +9
Arhivska galerija/Požar u Dravi International u listopadu 2023. Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos