PRIVEDEN U SPLIT

Sergej Trifunović ponovo uhićen, supruga: Hrvatska policija je nasrtala na njega

17.09.2024 u 11:36

Bionic
Reading

Srpski glumac Sergej Trifunović ponovo je uhićen godinu i desetak dana nakon što je priveden u Splitu zbog toga što je svog psa po imenu Mile držao bez nadzora na splitskoj plaži Kaštelet

Trifunović je jučer oko ponoći ponovno uhićen na graničnom prijelazu Bajakovo. Tijekom dana bit će doveden u Split na Općinski prekršajni sud te ga čeka novo suđenje.

Trifunovićeva supruga Isidora na društvenim mrežama tvrdi da je glumac priveden uz 'fizički nasrtaj granične policije'. Na mrežama je napisala:

'Sinoć oko ponoći moj suprug je priveden na graničnom prelazu Bajakovo, nakon isteka zabrane ulaska na teritoriju EU, bez ikakvog obrazloženja uz velike neprijatnosti kojima sam svjedočila. Uključujući fizičke nasrtaje granične policije. Odveli su ga u nepoznatom pravcu. Već više od 9 sati nemam nikakvu informaciju o tome gdje se nalazi ili koji je razlog privođenja', piše Trifunovićeva supruga.

Kako su izvijestili iz splitske policije, Trifunović je ovoga puta uhićen zbog omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika u objavi iz prošlog rujna.

'Podsjećamo da smo u priopćenju od 10. rujna 2023. godine obavijestili javnost da ćemo vezano uz objavu na društvenoj mreži, objavljenu 10. rujna 2023. godine, u kojoj muškarac omalovažava i vrijeđa policijske službenike, provesti istraživanje. Naime utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je naprijed opisanim ponašanjem muškarac ostvario obilježja prekršaja iz čl. 5. i 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog čega je danas doveden u službene prostorije.

U objavi na društvenoj mreži 10. rujna 2023. godine muškarac je objavio tekst neprimjerenog sadržaja kojim je ujedno na grub način omalovažavao policiju i policijske službenike, navodeći da su splitski policajci iznudili preko tisuću eura i navodeći 'nadam se da ćete od tih para sašiti sebi lepe, crne uniforme po uzoru na Francetićeve i da će vaše majke na koje se ovom prilikom po… po članovima 5., 17. i 36. biti konačno zadovoljne svojom primitivnom kopiladi', nastavljajući 'sad, vlaški brabonjci, slobodno raspišite još jednu potjernicu'.'

Nakon provedenog postupka protiv njega će biti nadležnom općinskom prekršajnom sudu podnesen optužni prijedlog, zaključuju iz PU splitsko-dalmatinske.

  • +3
Sergej Trifunović Izvor: Pixsell PXL Agencije / Autor: Antonio Ahel/PIXSELL

Podsjetimo, Trifunović je nakon izgona iz Hrvatske, koji mu je izrečen na godinu dana, u Srbiji priveden još dvaput - jednom u listopadu 2023. jer je vrijeđao, ovoga puta, srpsku policiju, a drugi put u travnju 2024., kad je od poznanika na beogradskom Voždovcu kupio drogu.

Nakon privođenja prošlog rujna rekao je da više nikad neće doći u Split, grad čijem je dogradonačelniku Bojanu Ivoševiću poručio 'specijalno da mi se napase muda, govance malo'. Sudeći po aktualnom razvoju događaja, ipak se vraća u najveći dalmatinski grad, no ne baš onako kako je želio.