interpolova tjeralica

Pogledajte kako je u Sesvetama priveden osuđeni ubojica poznat iz dokumentarca

02.09.2024 u 17:50

Bionic
Reading

Vladan Sretenović (48), koji je u Srbiji odslužio 15-godišnju zatvorsku kaznu zbog ubojstva iz 1998. godine, uhićen je tijekom vikenda u Sesvetama na temelju Interpolove tjeralice, zbog kaznenog djela premlaćivanja iz 2016.

Zagrebačka policija u večernjim satima izdala je i priopćenje o uhićenju te objavila video privođenja.

'2. rujna 2024. u ranojutarnjim satima policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u kući na području Sesveta pronašli su i uhitili državljanina Republike Srbije starosti 48 godina te još trojicu stranih državljana.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: PU Zagrebačka

Naime, policijski službenici su temeljem ciljanog prikupljanja informacija došli do saznanja da se u kući u Sesvetama nalazi strani državljanin za kojim je raspisana međunarodna potraga Interpola Republike Srbije zbog bijega s odsluženja zatvorske kazne u Republici Srbiji.

Dolaskom na lokaciju u Sesvetama, policijski su službenici uhitili 48-godišnjaka i još tri muškarca koji su boravili s njim u kući.

Naime, zbog nezakonitog boravka na teritoriju Republike Hrvatske uhićeni su i 22-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine te 34-godišnji državljanin Crne Gore, dok je kod 19-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine s reguliranim statusom u Republici Hrvatskoj pronađeno 3,9 grama marihuane.

48-godišnjak je odveden na Županijski sud u Zagrebu radi pokretanja ekstradicijskog postupka, dok su ostali muškarci dovedeni u službene prostorije policije.

Nad 19-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine dovršeno je kriminalističko istraživanje te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz članka 3. st. 1. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, dok se prema ostaloj dvojici stranih državljana postupalo sukladno odredbama Zakona o strancima', kažu iz PU zagrebačke.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Happy TV

O Sretenovićem zatvorskim danima je prije tri godine snimljena jedna od epizoda srbijanskoga dokumentarnoga serijala Iza brave. U toj epizodi on priča o svojim zatvorskim danima. On je zbog ubojstva i pljačke 1998. bio najprije osuđen na 30 godina zatvora, da bi mu kasnije kazna bila prepolovljena.

Srbija je za njim raspisala tjeralicu jer je trebao odslužiti zatvorsku kaznu od 1,5 godine zbog premlaćivanja muškarca u lokalu u Arilju u lipnju 2016. Sretenović je, kako stoji u presudi, u lokalu "Biblioteka 031" najprije iz lokala potjerao sve goste, da bi zatim s jednim prijateljem pretukao jednoga muškarca koji je odbio napusti lokal.