pet razbojništva

Uhićen trojac koji je napadao i pljačkao taksiste u Zagrebu

11.07.2024 u 14:30

Bionic
Reading

Policija je prijavila 29-godišnjaka kojega sumnjiči za pet razbojništava nad vozačima taksija, od kojih je njih tri počinio s dvojicom maloljetnika, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka (PUZ)

Jednog maloljetnika policija sumnjiči se da je s 29-godišnjakom počinio dva, a drugog maloljetnika za jedno od ukupno pet razbojništava počinjenih nad vozačima taksija, stranih državljana u Hrvatskoj.

Sumnja se da je 29-godišnjak, između 6. i 9. srpnja, u različito doba dana, putem aplikacije u pet navrata, svaki put zajedno i prema prethodnom dogovoru s više osoba naručivao taksi. Nakon što bi ih vozači taksija odvezli do slabije naseljenih lokacija, jedan od njih bi taksistu zaprijetio nožem ili vatrenim oružjem, nakon čega bi vozačima oduzimali novac, mobitele, nakit i druge predmete.

Nakon razbojstava, osumnjičeni su s otuđenim predmetima i sredstvima napada bježali, no njih trojica su uhićena u utorak navečer u Ulici Grmoščica prigodom jedne taksi vožnje i to nakon što su policajci operativno detektirali moguće sumnjivce.

Osumnjičeni 29-godišnjak i dvoje maloljetnika predani su pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće protiv njih dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Kriminalističko istraživanje, u cilju utvrđivanja identiteta nepoznatih počinitelja, kao i u cilju utvrđivanja povezanosti prijavljenih osoba s drugim kaznenim djelima, nastavlja se, izvijestio je PUZ.