SVI POMAŽU, POMOZITE I VI!

Dirljiva briga za životinje u poplavljenim područjima

22.05.2014 u 15:00

  • +8

Spašavanje životinja na poplavljenim područjima

Izvor: Reuters / Autor: Dado Ruvic / Srdjan Zivulovic / Marko Djurica

Bionic
Reading

Stručne službe i službe spašavanja provode već danima evakuaciju životinja, a preko društvenih mreža dijele se fotografije njihovih akcija. No građane su zamolili da ne poduzimaju samostalne akcije, već da djeluju organizirano kako bi se znala točna lokacija svake spašene životinje i njezini privremeni udomitelji

Četvrtak na poplavljenim područjima u Slavoniji za Hrvatsku gorsku službu spašavanja prolazi u znaku spašavanja kućnih ljubimaca i stoke. Podijeljeni su u devet timova i raspoređeni na područje Račinovaca i Gunje gdje s vojskom prikupljaju stoku i kućne ljubimce.


Dio timova s čamcima zajedno s Hrvatskom vojskom spašava stoku u Račinovcima, četiri tima zajedno s volonterima spašava kućne ljubimce, a dva tima su u pripravnosti i interveniraju prema dojavama.

Osim HGSS-a, naravno, u potragu i spašavanje uključene su i mnoge udruge za zaštitu životinja, a one koje imaju prostor za udomljavanje ponudile su privremeni smještaj u svojim prostorijama.


Većina ih je povezana u zajedničkoj grupi na Facebooku Pomoć životinjama u poplavljenim područjima gdje možete i pronaći sve informacije.

Ako se želite uključiti i pomoći, Ministarstvo poljoprivrede izdalo je upute i adrese na koje se možete javiti, a njih pronađite ovdje