UPOZNAJMO ZNAKOVE

Mislite da su sve Ribe nježne? Prevarili ste se!

22.02.2014 u 10:12

Bionic
Reading

Riba je znak vodenog elementa i promjenjive kvalitete, kojim vladaju Neptun i Jupiter. Bog mora Neptun dodijeljen je Ribama kao vladar jer su riblje emocije univerzalne i tiču se cijelog čovječanstva, dok su voda kod Raka (jezero) i Škorpiona (gejzir) lokalizirane i ograničene, kao i njihove emocije

Vlada: Od 19. veljače do 20. ožujka (datumi mogu varirati od godine do godine)

Element:
Voda

Kvaliteta:
Promjenjiva

Vladari:
Neptun, Jupiter

Srodna kuća:
Dvanaesta

Simboli:
Ribe, vodozemci, školjke, lopoč, trska, alge

Metali i kamenje:
Srebro, platina, tirkiz

Promjenjivi su znakovi
oni koji vladaju krajem godišnjeg doba, a uz Ribe to su i Blizanci, Djevica i Strijelac. 'Promjenjiv' u astrološkom smislu znači onaj koji uvodi u promjenu godišnjih doba, ali se može odnositi i na emocionalnu nestabilnost pripadnika tih znakova.


U slučaju Riba, njihovom vladavinom ne mijenja se samo godišnje doba, već i cijeli klimatsko-solarni ciklus na sjevernoj hemisferi. Prirodne okolnosti ribljeg razdoblja, kao što su mlake temperature, vlaga, česte kiše i topljenje snijega odražavaju se na rođene u ovom znaku tako što ih čine duboko emotivnima, tajanstvenima i teško shvatljivima okolini.

Vrsni astrolozi mogu lako prepoznati Ribu po njenom sanjivom pogledu, ćudljivosti, nejasnom izražavanju i snažnoj pristranosti ili odbojnosti prema nekim idejama ili vrijednostima. No osim mekanih i povodljivih Riba, postoje i agresivne i krvoločne, kao i u svijetu vodenih životinja po kojima su dobile ime.