Nova kuharica molekularne gastronomije u šest tomova na 2.400 stranica košta 625 dolara (3.425 kuna), a djelo je troje majstora kuhinje, Nathana Myhrvolda, Chrisa Younga i Maxime Bilet
Knjigu od pomalo zastrašujućih 2.400 stranica 'Kuhinja modernista: Umjetnost i znanost kuhanja' osmislilo je troje poznatih šefova kuhinje, Maxime Bilet, Nathan Myhrvold i Chris Young. Nathan Myhrvold poznati je milijarder koji je od vodećeg Microsoftovog inovatora postao poznat i u svijetu kuhanja.
Kuharica će izaći u prosincu, a sadrži poglavlja o tradicionalnom kuhanju, korištenju mikrovalne, rađenju pjena, kriogenom smrzavanju, te očuvanju hrane. Iz recepata kupci će moći naučiti kako raditi švicarski burger od gljiva, tradicionalne britanske ribe s krumpirićima i kolač od luka.
Cijena knjige navodno je 625 dolara zbog visoke kvalitete papira.