pratila sve iz prvog reda

Ana Rucner nam se javila sa Šangajskog tjedna mode: 'Vrlo su slobodni u odijevanju'

20.10.2024 u 14:00

Bionic
Reading

Violončelistica svjetskog glasa trenutno boravi u Kini gdje priprema turneju za iduću godinu. Dane provodi u studijima, obavljajući brojne glazbene obaveze, a bilo je vremena i za posjet na Shanghai Fashion Weeku

Ana Rucner nam je ispričala da ju je njezin menadžment doveo na modni hepening.

'Nisam česti gost na domaćim revijama jer nikako da mi to dopuste obaveze, premda jako volim pogledati što domaći dizajneri rade, a često ih i nosim. Sad sam imala priliku vidjeti što se u svijetu radi. Iz prvog reda promatrala sam reviju njihove kreatorice Yang Yingying čiji se brend zove Tuye, a u njezinoj kreaciji sam i sama bila. Ona spaja klasično kinesko tradicionalno s modernim izričajem. Manekenke su me zadivile, većinom su sve bile Azijatkinje', rekla je.

'Koliko sam imala priliku vidjeti na Shanghai Fashion Weeku, u trenru su lagani materijali, prirodni materijali, svila, oversized modeli i minimalizam. Dominiraju sivi, smeđi tonovi i crvena boja. U modi su zaista u vrhu i ono što mi se apsolutno svidjelo da je sve spojivo i sparivo sa svime', opisuje.

Izvor: Profimedia / Autor: Francesca Babbi / ipa-agency.net / PA Images / Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Charly TRIBALLEAU / AFP / / Shutterstock Editorial / Profimedia / Promo

Kad je riječ o modi u Kini, kaže da su zanimljivi i 'svoji'. 'Mlađe cure su sve dotjerane, farbaju u lude boje kose. Nose kratke suknje, hlačice koje spajaju s debljim čarapama i upečatljivim, glomaznim cipelama ili papučama, objašnjava glazbenica i nastavlja:

'Vrlo su slobodni u odijevanju s time da se ovdje 'ozbiljnije', udane, poslovne žene ne razgoličuju. Sve je pristojno, decentno. Izgledaju vrlo profinjeno u haljinama do ispod koljena, kompletićima, odijelima i nisam vidjela da se nose štikle u dnevnoj varijanti', ispričala nam je violočelistica svoje dojmove.

  • +7
Ana Rucner na Šangajskom tjednu mode i reviji brenda Tuye Izvor: Licencirane fotografije / Autor: 摄影 / 一木 TUCANO VISION