SUMMIT U LONDONU

Angelina Jolie odlučno u borbi protiv seksualnog nasilja

10.06.2014 u 19:07

Angelina Jolie

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: Peter Macdiarmid

Bionic
Reading

Holivudska glumica Angelina Jolie sudjelovat će na četverodnevnom summitu u Londonu o okončanju seksualnog nasilja, a njezino pojavljivanje izazvalo je veliku pažnju

Angelina Jolie kao posebna izaslanica UN-ova Visokog povjerenstva za izbjeglice sudjeluje na četverodnevnom summitu o okončanju seksualnog nasilja koji se održava u Londonu od 10. do 13. srpnja, a cilj mu je zaštititi žene, djecu i muškarce od silovanja i seksualnih napada u ratnim područjima.

Na summit Angelina je stigla zajedno s britanskim ministrom vanjskih poslova Williamom Hagueom te su obećali poduzimanje konkretnih poteza u vidu pomoći žrtvama te kažnjavanja odgovornih. Angelina je dodala kako će ova konferencija biti cilj dvogodišnjeg rada, piše Daily Mail.

Holivudska zvijezda, 39-godišnja Angelina četverodnevnu konferenciju u Londonu posvetila je žrtvi silovanja koju je upoznala u BiH i za koju kaže da se 'osjećala napuštenom od svijeta te da vlastitoj djeci nije mogla reći istinu o svojoj prošlosti'.

Angelina je rekla da summit mora poslati poruku cijelome svijetu kako 'silovanje nema nikakve veze sa seksom, već s moći'. Ministar vanjskih poslova Hague najavio je kako će Velika Britanija dati dodatnih šest milijuna funti za podršku žrtvama seksualnog nasilja u sukobima.

Angelina je na londonsku konferenciju stigla odjevena od glave do pete u nježnu bijelu boju. Uz ženstvenu dugu bijelu suknju kombinirala je bijeli topić te sakoić u istoj boji. Nakon što smo ju dugo vremena viđali isključivo u crnoj boji, Angelina u bijelom stylingu pravo je osvježenje.