Mnogi će se složiti kako su lagani i brzi kolači jedan od omiljenih deserata, a ako u sve to umiješate fini puding i činjenicu da se ovaj kolač ne peče, ovo bi mogao postati jedan od vaših omilejnih recepata
3 pakiranja čajnog peciva sa žitnim pahuljicama i sjemenkama te smeđim šećerom od trske
1 puding od vanilije
1 puding od čokolade
1,4 l mlijeka
8 žlica smeđeg šećera
5 dag maslaca
30 dag čokolade za kuhanje
2 žlice vrhnja za kuhanje
Priprema:
Zagrijati 3 dl mlijeka i uliti ga u plastičnu posudu.
Kekse umakati u mlako mlijeko i slagati na dno pleha.
Skuhati puding od vanilije i preliti ga preko prvog reda keksa, pa na to poslagati kekse prethodno umočene u toplo mlijeko.
Skuhati puding od čokolade i preliti preko drugog reda keksa. Na laganoj vatri otopiti čokoladu za kuhanje, umiješati maslac i malo mlijeka te vrhnje za kuhanje.
Još toplom čokoladnom glazurom preliti kolač.
Kad se ohladi (najbolje da odstoji nekoliko sati u frižideru), izrezati na kocke.
Recept za brz i lagan kolač bez pečenja poslala nam je Vesna Ružić iz Pule
Ako imate svoj omiljeni recept za brze kolače, šaljite ih i osvojite poklone tportala. Sve što trebate učiniti je uslikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najbolji će dobiti poklon tportala