Kad smo u žurbi ili jednostavno nemamo vremena za pripremu jela, omlet je odlično rješenje, a u postojeći recept možete dodati i nešto po svojoj želji, poput povrća, sira, šunke, tune...
Ovo jednostavno i fino jelo gotovo je u svega nekoliko minuta, što ga čini brzopoteznim obrokom koji se može poslužiti i kao brz ručak, užina ili večera...
Iako svi mislimo da ga znamo napraviti, postoji trik pomoću kojeg ćemo dobiti najmekši i najpahuljastiji omlet ikada.
Takva tekstura postiže se vrlo nježnim miješanjem čvrsto tučenih bjelanjaka, a koji se prije pečenja u tavi lagano spoje sa smjesom žumanjaka - ovakav omlet poznat je i kao omelette soufflé.
Sastojci:
5 jaja
maslinovo ulje
sol, papar
Priprema:
Započnite tako da odvojite žumanjke od bjelanjaka i stavite ih u različite zdjelice. Žumanjke dobro umutite sa soli i paprom. Zatim odvojeno umutite čvrst snijeg od bjelanjaka. Bjelanjke potom pažljivo dodajte žumanjcima, vrlo nježnim pokretima, pazeći da se ne izgubi na volumenu. Stavite tavu na vatru s malo maslinovog ulja. Izlijte smjesu, pričekajte da se stegne i preklopite kako bi iznutra bila spužvasta i prozračna.
I poslužite dok je jelo toplo. Dobar tek!