ARGUMENTI ZA I PROTIV

Ekstenzije trepavica - trend ili opasnost za zdravlje?

27.06.2014 u 09:29

Bionic
Reading

Kako bi postigle seksi izgled, žene se koriste mnogim alatima i trikovima, među kojima su šminka, uvijači za trepavice, maskare, umjetne trepavice te napokon i – ekstenzije. Riječ o novom trendu koji je, nakon ekstenzija na kosi, zaludio djevojke i žene diljem svijeta

U avionu na putu prema Londonu shvatila sam da sam ispala iz štosa. Sve djevojke i gospođe koje drže do sebe, a govore savršen engleski imaju dramatičan pogled tj. ekstenziju trepavica.

Buljila sam u jednu gospođu kraj sebe koja ima ekstenzije trepavica, jer je ona udubljeno čitala svoje novine. Pomislila sam da joj duge trepavice dižu kombinaciju dok me sestra uvjeravala da mi to nije potrebno.

'Ma što će ti to? Te grane na očima', rekla mi je sestra dok je nimalo diskretno gledala ženu koja si je napravila ekstenzije na trepavicama. 'Kao da si porculanska lutka ili kravica', nastavila me uvjeravati.


Tek kad sam se šetala Londonom, shvatila sam da je to ondje must have. Nova epidemija, jer je poznato da su žene najbolji potrošači koji do daske konzumiraju medije i rado se priklanjaju novim trendovima.

Ekstenzije trepavica novi je hit kojim su zaluđene žene diljem svijeta. Za samo sat i pol postajete žene s crvenog tepiha s gustim trepavicama, a svi se pitaju jeste li zaista rođeni s tim.

Argumenti protiv su, kažu korisnice koje su probale ekstenzije, to da nerijetko neke dobiju alergijsku reakciju, da pri skidanju otpadaju prirodne trepavice, bodu, a može se dogoditi da se zaležu i ne izgledaju neuredno.

Druge cure kažu da je to super ako se ne misliš šminkati, a neke tvrde da su se uz ekstenzije preporodile. 'Probudiš se i ne trebaš se šminkati', tvrde zadovoljne korisnice.

Ekstenzije se, dakle, lijepe pojedinačno, jedna po jedna, na svaku od prirodnih trepavica.

Životni je vijek prirodnih trepavica 30 do 60 dana, varira od osobe do osobe i, sukladno tome, potrebno je doći na nadogradnju trepavica. Tretman je bezbolan. Prva ugradnja traje sat do dva, a nadogradnja kraće.

'Ne znam može li se govoriti o trendu, ali dosta djevojka je počelo nositi umjetne trepavice i stavljati ekstenzije na trepavice. Sada je u svijetu što se make-upa tiče definitivno uzor Kim Kardashian. Ne govorim o njenom stylingu, nego o make-upu. Ona je uvijek lijepo našminkana. Oči su joj naglašene, a lice besprijekorno. Umjetne trepavice možda su malo pretjerane za dnevni look, a povremeno za večer mi je to sasvim u redu. Samo ne treba pretjerivati. Najveći problem je to što neke cure imaju alergijske reakcije na ekstenzije, često se takve trepavice zaležu, ispadaju i ako se ne održavaju, ne izgledaju lijepo. Ako se već odlučite za ekstenzije, jako je bitno da pazite da idete kod nekoga tko dobro radi, ali moram priznati da više susrećem one koji ne paze pa trepavice ne izgledaju lijepo. U svom radu često koristim umjetne trepavice, ali one se skidaju odmah kada skidate šminku', rekao nam je Saša Joković, poznati make-up artist koji šminka neke od najvećih zvijezda.

Cijena je prve ugradnje oko 800 kuna, a nadogradnje oko 330 kuna.