Ako volite isprobavati nove okuse, sljedeće ideje će vam sigurno biti zanimljive. Iako na roštilju najčešće pripremate meso, nešto rjeđe povrće poput gljiva ili tikvica, na isti način možete pristupiti i breskvama, ananasu ili običnoj zelenoj salati
Znate li koje namirnice, osim mesa, osvježavajuće i manje opasne za liniju, možete pripremati na roštilju?
Salata
Salata je najčešće hladni prilog toplom mesu s roštilja, no i salata može ići na roštilj, zajedno s ostatkom vašeg obroka. Glavicu salate (primjerice rimske duguljaste) prerežite na pola, pokapajte maslinovim uljem, solju i paprom te s malo octa i stavite na roštilj.
Mango
Umjesto tradicionalnih priloga hamburgeru, na roštilju pripremite mango i poslužite ga uz omiljeni sendvič.
Ananas
Ako ananas stavite na roštilj, pojačat ćete njegov okus. Svježe voće narežite na kriške i s obje strane dodajte malo smeđeg šećera i cimeta, otprilike 30 minuta prije stavljanja na roštilj. Pecite otprilike pet minuta sa svake strane na roštilju. Ananas sadrži samo 74 kalorija po šalici te gotovo 100 posto preporučene dnevne količine vitamina C.
Breskve
Breskve prerežite na dva dijela, stavite na tanjur (dio s kožom okrenite prema dolje), pokapajte limunovim sokom i solju, šećerom i cimetom. Stavite ih na roštilj, također stranu s kožom okrenite prema rešetkama roštilja, poklopite i ostavite na roštilju oko tri minute.
Više o ovoj temi možete pročitati na ordinacija.hr.