Ako vam je klasični omlet već pomalo dosadio, vrijeme je da probate nešto sasvim drugačije - omlet s nadjevom od tune
5 jaja
150 g tune iz konzerve
1 mladi luk
1 češanj češnjaka
vezica peršinova lista
1 mala žličica Vegete Natur
papar
2 žlice ulja
Priprema
Posebno izradite žumanjke s vegetom i usitnjenim češnjem češnjaka.
Dodajte istučeni snijeg od bjelanjaka i promiješajte smjesu. U četvrtastu tavu (25-25 cm) stavite ulje i ispecite omlet, omlet mora ostati mekan.
Tunu ocijedite, usitnite mikserom, popaprite i stavite sitno izrezani mladi luk i sitno izrezan peršin. Sve dobro promiješajte.
Omlet namažite nadjevom od tune i polako zavijte uz pomoć folije. Zamotajte u foliju i ostavite u hladnjaku da se ohladi.
Recept za omlet od tune poslala nam je Branka Kulaš iz Šibenika.
Svoje omiljene brze i zdrave recepte svakako pošaljite i podijelite s čitateljima. Sve što trebate učiniti jest slikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najbolji će dobiti poklon tportala.