STIŽE KRALJEVSKA BEBA

Kate Middleton u trudovima primljena u bolnicu

22.07.2013 u 17:24

Bionic
Reading

Kate Middleton dobila je trudove pa je rano jutros otišla u bolnicu St. Mary u Londonu. Princ william cijelo je vrijeme uz nju, a BBC javlja da je kraljica Elizabeta odgodila sve obaveze koje je danas imala kako bi mogla ostati u Windsoru i čekati da joj jave kako je Kate rodila

Iako joj je termin poroda bio 13. srpnja, prvo dijete Kate i Williama očito je odlučilo stići na svijet devet dana kasnije, a službena obavijest stigla je i iz kraljevske palače, javlja Reuters.

'Vojvotkinja od Cambridgea primljena je jutros u bolnicu St. Mary u Londonu u prvim trudovima. Stigla je automobilom iz Kensingtonske palače. William cijelo vrijeme planira biti uz nju. Bio je s njom u autu i do bolnice su došli bez policijske pratnje, jutros malo prije sedam sati. Stvari napreduju normalno bez ikakvih komplikacija', stoji u dopisu.

Do trudova je mirovala u kući svojih roditelja u Buckleburyju te je uz svu brigu oca i majke imala kraljevski tretman, kakav je čeka i u bolnici.

Kate će roditi u istoj bolnici u kojoj je princeza Diana rodila njezina supruga, princa Williama 1982. godine. Spol djeteta koje je treće u redu za nasljednika britanske krune još uvijek se ne zna.

Bolnica u kojoj će se roditi budući kralj ili kraljica je pod opsadom već danima. Svi svjetski mediji žele svoj dio kolača pa su stativi i fotografi okupirali sve što se moglo. Mnoštvo je i obožavatelja kraljevske obitelji.

O rođenju bebe prvo će biti obaviještena kraljica Elizabeta i princ Philip, zatim premijer David Cameron i guverneri svake od zemalja Commonwealtha - zajedno s ostatkom kraljevske obitelji i obitelji Middleton. Moglo bi proći i deset dana dok javnost ne sazna ime djeteta. Na kladionicama vode Alexandra, Charlotte, Elizabeth, Victoria, Grace i James. Putem posebno zaštićenog telefona koji je nemoguće prisluškivati sretnu vijest javit će im princ William.

Kraljevska beba nosit će titulu princa ili princeze od Cambridgea. Uz to, dijete će postati vrhovni zapovjednih oružanih snaga, vrhovni poglavar engleske crkve i vođa Commonwealtha. Rođenjem djeteta princ Harry završit će na četvrtom mjestu u redu za prijestolje.

Soba u kojoj će Kate boraviti s prinovom dizajnirana je za pružanje komfora i privatnosti. Majka će imati priliku boraviti u prostranoj sobi s velikom kupaonicom, satelitskim programom, hladnjakom i pristupom internetu, a svako jutro u sobu će joj stizati dnevne novine. Ako netko od obitelji poželi prespavati, na raspolaganju im je poseban krevet za goste. U sobi će ih dočekati šampanjac i bogata vinska karta. Katien boravak u bolnici stajat će oko 15 tisuća dolara, a porodit će je dr. Marcus Setchell, dugogodišnji doktor kraljice Elizabete.