Urban Training Camp 2024.

Marija Andrijašević: „Zagreb će u lipnju postati epicentar fitnessa“

29.05.2024 u 13:43

Bionic
Reading

Zagreb će na dva dana u lipnju postati nezaobilazna destinacija za ljubitelje fitnessa. Na Urban Training Campu 2024., očekuje nas vrhunski program s najboljim svjetskim i domaćim stručnjacima

Marija Andrijašević svojom karizmatičnom, energičnom i stručnom osobnošću predstavlja pravu lidericu u svijetu fitnessa i rekreacije. Ova diplomirana nutricionistica i trenerica, vlasnica SCORE Fitness Cluba u Zagrebu, odlučila je u Zagreb dovesti svjetsku fitness elitu i to u sklopu Urban Training Campa 2024.

Kroz godine predanog rada i usavršavanja, postala je istaknuta figura u fitness industriji, kombinirajući svoje znanje iz nutricionizma i kineziologije s izvanrednim vještinama vođenjem treninga. Mnogi koji su imali privilegiju da prisustvuju njezinim treninzima kažu kako ih je inspirirala da prigrle aktivniji način života i uvrste u svoj dnevni raspored neke zdravije navike. Uz to, Marija je inspiracija svojim pratiteljima i na Facebooku i Instagramu.

Porazgovarali smo s njom o trendovima u fitnessu, ali i o fitness kongresu, Urban Training Campu 2024, koji će se održati u Sparta Gym & Spa Centru Rotor.

Dva dana, točnije 8. i 9. lipnja 2024., Zagreb će postati centar svjetske fitness elite i okupiti ponajbolje svjetske i domaće fitness prezentere, trenere edukatore i profesore... Kako vam je to uspjelo?

Iskustvo održavanja ovakvih evenata za nas nije novo, traje već desetljeće. Smatram da su učenje, razmjena iskustava i znanja ono što je krucijalno za napredak trenerske struke i fitness scene i zato sam, nakon pauze koju nam je nametnula korona, odlučila ponovno pokrenuti Urban Training Camp.

Za koga je Urban Training Camp, tko se može prijaviti?

Na Urban Training Camp mogu se prijaviti svi - od kineziologa, trenera, instruktora grupnih programa, fizioterapeuta do naprednih vježbača. Svi oni koji su željni naučiti nešto novo ili nadopuniti svoja znanja na području fitnessa, treninga i rehabilitacije su dobrodošli.

Koja je posebnost ovogodišnjeg Urban Training Campa i što ga čini jedinstvenim u odnosu na druge događaje?

To je definitivno raznolikost programa. Kongres će ponuditi široki spektar aktivnosti poput funkcionalnih treninga, joge, pilatesa, cross-traininga, HIIT-a, fizioterapije, stepa, plesa, prenatalnih i postnatalnih programa, kettlebella, TRX-a, tehnika trigger pointa i mnogih drugih. Camp prati najnovije trendove i istraživanja u fitnessu što omogućava sudionicima da pronađu programe koji najbolje odgovaraju njihovim interesima i potrebama. Sve to čini Urban Training Camp jedinstvenim iskustvom kakvo se rijetko može pronaći na tržištu.

Kako procjenjujete najnovije fitness trendove i u kojem smjeru se kreću?

Uvijek ističem kako je kvalitetan, tehnički ispravan i svrsishodan pokret uvijek u modi. Trendovi mogu popularizirati fizičku aktivnost, no osnovni obrasci kretanja poput potisaka, povlačenja, spuštanja, podizanja, rotacija i translacija su nedjeljivi dio svakog treninga.

Često se događa cikliranje, gdje određeni program, poput pilatesa koji je već desetljećima prisutan, ponovno dođe u fokus, posebno kada ga istakne javna osoba koja ga poveže s postizanjem određenog cilja.

Odakle dolaze prezenteri i koliko vam je važno da se radi o vrhunskim stručnjacima na svom polju?

Izuzetno mi je važno da se radi o vrhunskim stručnjacima, ali i ljudima koji će svojom neposrednošću i komunikativnošću prenijeti svoje iskustvo i znanje na polaznike. Prezenteri dolaze iz različitih dijelova svijeta - Panos Balatsinos stiže iz Grčke, Fernando Miranda iz Španjolske, Teddy O’Tieno iz Kenije, Marko Geršak iz Slovenije, Jasna Đokić i Nina Anđelković iz Srbije. Imamo zaista šaroliko društvo koje doprinosi bogatstvu iskustava i perspektiva na našem događaju.

Koji treneri, osim vas, predstavljaju Hrvatsku?

Uz mene, domaće boje 'brane' naše perjanice: Edin Mehmedović, Saša Segedi, Marko Črljenec, Asja Petersen, Biljana Dorotić Džolić, Jelena Skender Pešut Skender, Tea Miketa i Aleksandar Miketa.

Urban Training Camp 2024. Izvor: Promo fotografije / Autor: Marija Andrijašević

Učite od najboljih trenera i trenerica!

Prijavite se na Urban Training Camp putem prijavnice na web stranici ili putem E-maila: info@urbantrainingcamp.net. Program eventa pronađite na linku.