Namaz od graha gotov je za desetak minuta, a najukusniji je ako ga mažete na prepečenac
Jednostavni i brzi recepti uvijek su dobrodošli, a namaz od graha preporučuje bloger Joshua Bousel, koji svoje kulinarske poduhvate objavljuje na blogu The Meatwave.
Sastojci:
limenka ocijeđenog i ispranog bijelog graha
2 režnja češnjaka
2 žlice svježe iscijeđenog soka od limuna
1 žlica naribane korice od limuna
¼ šalice maslinova ulja
2 žlice nasjeckanog svježeg ružmarina
sol i crni papar
Priprema
Grah, češnjak i sok od limuna stavite u blender i izmiksajte na grubo. Zatim polako ulijte maslinovo ulje i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Namaz premjestite u zdjelu pa dodajte ružmarin, koricu limuna, sol i papar te sve promiješajte žlicom. Namaz možete čuvati do tri dana u hladnjaku.